Sejad Salihović ponovo u kopačkama, igrat će u četvrtoj ligi!

Legendarni bh. reprezentativac se reaktivirao

Sejad Salihović ponovo u kopačkama, igrat će u četvrtoj ligi! · Zvanično

Admin Čaušević

Sejad Salihović se vratio u penziji i ponovo ćemo ga gledati na fudbalskim terenima.

Salihović se od fudbala oprostio u aprilu 2019. godine, ali je sada odlučio da se reaktivira te će ponovo u kopačke.

Legendarni bh. reprezentativac će u nastavku sezone nastupati za U23, odnosno rezervni tim Hoffenheima koji se takmiči pod nazivom "Hoffe zwo".

Povreda križnih ligamenta koju je dobio kapiten ekipe Andreas Ludwig je "natjerala" rukovodstvo Hoffenheima da Salihovića vrati u pogon.

"Od Salihovića niko ne treba očekivati čuda, pokušat ćemo da ga postepeno vratimo takmičarskom fudbalu, ali sa svojim iskustvom može biti važno pojačanje za tim", rekao je Marcus Mann, sportski direktor U23 tima Hoffenheima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Salihović koji ima 249 zvaničnih nastupa za prvi tim Hoffenheima bi mogao debitovati ponovo za vikend u susretu Regionalliga Südwest lige (četvrti rang njemačkog fudbala op.a.) protiv VfR Aalena.

"Osjećam se dobro i sretan sam što mogu pomoći timu", kratko je kazao ovaj 36-godišnjak koji je posljednji meč za prvi tim Hoffenheima odigrao prije pet i pol godina. 

Top Komentari

blukalr
Samo zauzima poziciju mladjim igracima
0 19
user1605368976
Sretno majstore bolji si od pola naših ufuranih manekena koji nemogu odigrat poluvrjeme kako valja.
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi