Pet članova IO zaduženo za razgovor s kandidatima za selektora BiH

Odlučeno na današnjoj sjednici

Pet članova IO zaduženo za razgovor s kandidatima za selektora BiH

E. Čaušević

Danas je održana sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj je usvojen izvještaj Dušana Bajevića i njegovos stručnog štaba, ali i usvojena mapa puta za izbor novog selektora.

Izvršni odbor je usvojio izvještaj koji je podnio Bajević, a nakon toga usvojena je mapa puta za izbor novog selektora, te je izabrana i komisija za ovaj izbor.

Komisiju za odabir novog selektora čine Elvedin Begić, Ivan Beus, Milorad Sofrenić, Irfan Durić i Vico Zeljković.

Njihov zadatak će biti da obave razgovore s kandidatima za selektorsku poziciju, a zatim i predlože imena za novog selektora koja mora potvrditi IO NSBiH.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Kako smo ranije pisali izbor selektora bi se trebao desiti do kraja ove ili početkom naredne godine, odnosno u januaru. 

Promo

Top Komentari

zgembo.popuslic
Jooooj komisije, ima li i jedan od njih 5 da je igro bar za nekog drugoligasa u nasoj zemlji a da ne kazem da je napravio neku internacionalnu karijeru u fudbalu... kako oni da izaberu selektora kad se razumiju u fudbal ko ja u kvantnu fiziku
30 0
vence
Vrsni fudbalski virtuaozi, a kasnije i trenerski magovi koji su silom natjerani da sada budu to sto jesu. Najradije bi se oni sami prihvatili selektorske pozicije, ali ko ima bolji od njih da vodi Savez i sve komisije. Cestitke na odabiru komisije! Ta ce Glavas, Konjic, Bolic i ini..
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi