Selektor Kanade kratko i direktno: Je**t ćemo Hrvatsku!

Nakon poraza od Belgije

Selektor Kanade kratko i direktno: Je**t ćemo Hrvatsku!

E. Oštraković

Reprezentacija Kanade, iako je odigrala sjajnu utakmicu, nije uspjela da ostvari pozitivan rezultat protiv Belgije.

Bili su Kanađani jako dobri, ali jednostavno nisu uspjeli da postignu gol, dok je Belgija iskoristila jedinu pravu priliku koju je imala na utakmici.

Promašili su nogometaši Kanade i penal i to u 11. minuti, a stiče se dojam da su oštećeni za još dva penala i to dok je rezultat bio 0:0.

Jedini gol postignut je u 44. minuti utakmice, a strijelac je bio Batshuayi na asistenciju Alderweirelda.

Nakon odigranih utakmica 1. kola u grupi F prva je Belgija, a drugoplasirana ke Hrvatska. Treće mjesto zauzima Maroko, a Kanada je posljednja bez bodova.

Maroko i Hrvatska imaju po jedan bod, a obzirom na to kakvu utakmicu je odigrala Kanada upravo ta utakmica između Hrvatske i Kanade bi mogla odlučiti putnika u drugi krug takmičenja.

Oglasi

Zanimljivu izjavu nakon utakmice dao je selektor Kanade, John Herdman, nakon što je upitan šta je govorio svojim nogometašima nakon utakmice.

"Rekao sam im samo to da pripadamo ovdje i da ćemo je**ti Hrvatsku. Samo to", rekao je Herdman.

Naime, on je snimljen nakon utakmice kako priča svojim igračima koji su okupljeni u krug, te kako radi neke gestikulacije rukama.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na kraju nije krio šta je rekao.

Top Komentari

pjanke.sa
Amin
11 2
user1631535998
KANADA KANADA KANADA KANADA
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti