Ovo još nije viđeno na Mundijalu: Digao je zastavicu za ofsajd prije pola sata, društvene mreže gore

Da li je Kanada oštećena za još jedan penal?

Ovo još nije viđeno na Mundijalu: Digao je zastavicu za ofsajd prije pola sata, društvene mreže gore

E. Oštraković

Odigrano je 35 minuta na utakmici između Belgije i Kanade, a još uvijek nema golova, iako ih je moglo biti pogotovo u mreži Belgije.

Naime, Kanada je promašila nevjerovatno veliki broj prilika, a sjajan je na golu Belgije i najbolji golman na svijetu, Courtois.

Najbolju priliku Kanada je imala preko Daviesa koji je imao priliku da postigne gol sa bijele tačke u 11. minuti utakmice.

Njegovu namjeru pročitao je Courtois, te je odbranio penal, a poslije toga niti odbijena lopta nije pomogla igračima Kanade.

Nevjerovatna situacija desila se samo dvije minute nakon tog promašenog penala i to u izradnji napada Kanade.

Naime, Belgijanci su tada uzeli loptu, ona je bila kod Hazarda koji ju je pokušao vratiti nazad do svog odbrambenog igrača.

Oglasi

Ipak, vratio ju je do napadača Kanade koji je krenuo u dribling, a srušio ga je štoper Belgije i to je trebao biti penal.

Iznenađenje za sve nastalo je kada je pomoćni sudac podigao zastavicu za nedozvoljenu poziciju, a Kanađani su bili šokirani.

Krenuli su u velike proteste jer im je trebao biti dosuđen penal, ali na kraju od svega nije bilo ništa dobro za njih.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Društvene mreže već gore zbog gluposti koju je napravio pomoćni sudac, a njegovu odluku, te cijelu situaciju možete pogledati OVDJE.

Čini se kako je samo pitanje trenutka kada će Kanada doći do vodstva protiv Belgije, iako su Belgijanci u uvodu utakmice bili veliki favoriti.

Top Komentari

user1652028573
Šest sudija sjedi u Var sobi i onda se desi ovakav propust.
2 0
Vertalessa
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Top24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi