Selektor Kolumbije: Nisam o ovome htio pričati, ali u teškoj smo situaciji

Zabrinut zbog povrede Jamesa Rodrigueza

Selektor Kolumbije: Nisam o ovome htio pričati, ali u teškoj smo situaciji

Selektor reprezentacije Kolumbije Jose Pekerman zabrinut je iako se njegova ekipa plasirala u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Razlog njegove zabrinutosti je veoma jednostavan - povreda Jamesa Rodrigueza. Prva zvijezda reprezentacije Kolumbije obnovila je jučer povredu protiv Senegala i morala je izaći iz igre, a baš to tome je pričao Pekerman nakon utakmice.

"Veoma sam zabrinut, u veoma smo teškoj situaciji. Nisam htio o ovome da pričam na press konferenciji, jer rizikujem da se ostavi u sjeni sve ostalo pozitivno što se desilo. Ali, mogu reći da ovo nije komforna situacija za nas", rekao je Pekerman i dodao:

"Trenirao je normano do jučer. Kao i uvijek, ostao je poslije treninga da vježba slobodne udarce i penale. Bio je potpuno spreman...ali, sada ne znam u kakvom je stanju. Nadam se da ćemo čuti dobre vijesti nakon što ode na dodatne preglede".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, James je bio povrijeđen i na početku turnira, ali je u igru protiv Japana u 1. kolu ušao sa kupe, da bi protiv Poljske počeo susret te je briljirao i vodio svoj tim do pobjede. Ipak, jučer se ponovo povrijedio i pitanje je hoće li ga biti u timu za okršaj sa Engleskom u osmini finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi