Ono što niko na klupi BiH nije imao: Selektor Luksemburga pokazao ‘kohones’ i vratilo mu se!

Otjerao dvije zvijezde i otresao Zmajeve na Bilinom polju

Ono što niko na klupi BiH nije imao: Selektor Luksemburga pokazao ‘kohones’ i vratilo mu se!

Esmer Oštraković

Reprezentacija Luksemburga iznenadila je, slobodno možemo reći cijeli fudbalski svijet, ostvarivši pobjedu u Zenici protiv Bosne i Hercegovine. Gosti su odigrali sjajan susret i slavili su sa 2:0.

Uprkos činjenici da je bilo velikih problema za selektora Luksemburga samo dan uoči utakmice u Zenici, na terenu se to nije osjetilo.

Kakvih problema, vjerovatno se pitate. E, pa selektor Luksemburga Luc Holtz pokazao je ono što nikada niti jedan selektor Bosne i Hercegovine nije smio.

Radi se o tome da su dva igrača pravila određene probleme u kampu Luksemburga, a selektor to nije htio tolerisati.

Iako se radi o dva najbolja igrača ove reprezentacije, Gersonu Rodriguesu, te Vincentu Thillu, to nije previše zanimalo Holtza.

Oglasi

Najbolje to govori njegova izjava nekoliko sati prije nego što je sa svojim igračima trebao krenuti put Zenice.

"Gerson nije zatvorio sam sebi vrata, izbacio sam ga iz reprezentacije. U nedjelju ujutro se nije pojavio na treningu. To je treći put u posljednje dvije sedmice. Neće ga biti u Bosni, izbačen je", rekao je selektor Luksemburga Luc Holtz, te je dodao:

"Vratili smo se nakon utakmice, a on je samo odlučio da ode. Nikome ništa nije rekao. Ni zašto ide, a ni kuda. Možda se želi pridružiti svom bratu kojeg sam izostavio? Ako želimo da unesemo porodičnu politiku u reprezentaciju, ja nisam prava adresa za to", rekao je Holtz.

Iako je bio na velikom udaru javnosti u Luksemburgu zbog svog poteza, selektoru Luksemburga to nije previše smetalo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vjerovao je da radi ispravnu stvar i na kraju mu se sve isplatilo jer je ostvario pobjedu na gostovanju u Zenici.

Ko zna, kada bi neko u našoj reprezentaciji odlučio uraditi isto možda bi to izgledalo jako dobro za ekipu, a do tada ćemo samo gledati kako to drugi rade...

Top Komentari

K79
i vi novinari ste isti ko i ovi gosti u studiju bht ljige sve same trebo si to pisat prije ove utakmice znali ste dobro gdje su i sta rade glavne zvijezde reprezentacije i šutite svi ko čkapi a sad pametujete bljakkk
1 0
DOKTOR_GAZ_
Evo mu ga...mislio nam je 3 UVALITI..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi