Hadžibegić sastavom iznenadio naciju!

Za večerašnju utakmicu

Hadžibegić sastavom iznenadio naciju!

Esmer Oštraković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igra protiv Luksemburga u Zenici.

Jasno je svima da je ovo utakmica koju naša reprezentacija jednostavno mora pobijediti kako bi ostali u igri za drugo mjesto u grupi.

Faruk Hadžibegić je za ovaj susret odlučio da na teren izvede sledeće igrače:

Šehić, Barišić, Saničanin, Dedić, Kolašinac, Pjanić, Cimirot, Tahirović, Stevanović, Džeko i Kodro

Za Luksemburg od prve minute igraju:

Oglasi

Moris, Mahmutović, Chanot, Olesen, Jans, Martins, Barreiro, Bohnert, Sinani, Curci i Borges Sanches

Kada je riječ o stanju na tabeli uoči ove utakmice Bosna i Hercegovina se nalazi na četvrtom mjestu sa tri osvojena boda iz tri odigrane utakmice.

Sa druge strane naš večerašnji protivnik ima bod više, te se nalaze na jednoj poziciji ispred nas.

Naša reprezentacija je u prva tri kola igrača kod kuće protiv Islanda i tada smo ostvarili pobjedu od 3:0, a zatim su uslijedila dva poraza.

Prvo nam je poraz od 2:0 nanije Slovačka, a zatim smo izgubili 3:0 od Portugala.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Luksemburg je u prvom kolu napravio veliko iznenađenje i uzeo je bod u gostima kod Slovačke, koja je recimo dobila Bosnu i Hercegovinu sa 2:0.

Zatim su kod kuće poraženi od Portugala sa 6:0, a onda su na svom terenu sa 2:0 savladali Lihtenštajn i sigurno da i večeras imaju svoju računicu.

Top Komentari

NektarBL
Koju naciju?
1 6
komentator1
Izbaci sehica i dzeku!
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi