Selektor mlade reprezentacije Vijetnama otkrio šta mu je na kraju rekao kapiten Sarajeva

Vijetnamci savladali juniore bordo tima

Selektor mlade reprezentacije Vijetnama otkrio šta mu je na kraju rekao kapiten Sarajeva

E. Škorić

Prijateljsku utakmicu jučer su odigrali U19 reprezentacija Vijetnama i juniori Sarajeva, a domaćin je slavio s 2:1.

Utakmica se odigrala na terenu PVF akademije na čijem je čelu većinski vlasnik Sarajeva Nguyen Hoai Nam, koji je u Vijetnamu ugostio goste iz glavnog grada BiH, odnosno delegaciju FK Sarajevo.

Izabranici Dženana Uščuplića poraženi su od mladog državnog tima Vijetnama, kojeg s klupe predvodi Francuz Philippe Troussier, stručnjak koji je jako cijenjen u Aziji zbog prethodnih rezultata.

"Drago mi je što smo danas pobijedili. Bio je ovo prijateljski meč, ali prijateljski protiv jakog kluba iz jake nogometne Evrope. Vjerujem da će ova pobjeda donijeti puno samopouzdanja mojim igračima", rekao je Troussier.

Vijetnamci na sva usta hvale Sarajevo, a Troussier je upoznat i da su juniori bordo tima osvojili Premijer ligu prošle sezone.

"Nakon utakmice, razgovarao sam sa kapitenom Sarajeva. Čestitao nam je i rekao da je od svog tima tražio da zaista igraju nogomet, da utakmicu ne gledaju kao prijateljsku. To dokazuje da je ova utakmica za njih vrlo važna", ističe Troussier.

"Moji igrači su igrali dobro, neustrašivo, čvrstno, snažno i sinkronizovano 90 minuta protiv velikog protivnika iz Evrope. Ovi momci su sve bolji, sve borbeniji, napreduju konstantno. Spremni su za meč protiv Mongolije", dodao je selektor U19 tima Vijetnama, koji je svojevremeno vodio Japan.

Njegov tim će od 6. do 10. novembra sudjelovati u azijskom kvalifikacijama U19 2020 na terenu Thong Nhat. U19 Vijetnam je u grupi J s Guamom, Mongolijom i Japanom. Prva momčad u izborit će pasman na Azijsko prvenstvo u Uzbekistanu naredne godine. Drugoplasirane ekipe natjecat će se za preostala 4 do 5 mjesta".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Ovi nesposobnjakovici ne mogu pobjediti ni vijetnamce... e moj bosnjo ostavi se fudbala i drzi se ti zvezda granda, lova i ribolova... nije za nas lopta, cast izuzecima
4 4
ludilobrale
Momci su došli i odma iz aviona igrali utakmicu čuo sam se jednim igračem Sarajeva malo su se osjećali dezorijetisano velika je razlika u vremenu dosta je vlažno i s obzirom na umor od puta i prvenstvene utakmice neposredno prije prolaska i trening su imali prije nego su krenuli. Utisci su im odlični kaže da je infrastruktura teška i da su prije utakmice čitav dan bili u obilasku kampa i čitave akademije koja je ogromna kako kaže i da ima momka iz cijele Azije i Afrike. Znači ovi idoti što pljuju ne znaju drugo ništa. Ovo je odlično za ove momke da se vidi i razmjeni iskustvo.. A ko se razumije u fudbal pogledajte ko je selektor Vijetnama. Ako znate ko je on.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi