Poljski selektor govorio o stavu Zmajeva, oproštaju Bajevića, ali posebna tema bio je Milik

Press konferencija Poljaka

Poljski selektor govorio o stavu Zmajeva, oproštaju Bajevića, ali posebna tema bio je Milik

Edmir Škorić

Održana je večeras press konferencija uoči utakmice 4. kola Lige nacija između Poljske i Bosne i Hercegovine.

Prvi su na konferenciju došli domaći predstavnici, selektor Jerzy Brzeczek i nogometaš Mateusz Klich.

Jedno od glavnih pitanja selektoru Poljske odnosilo se na Roberta Lewandowskog i hoće li golgeter Bayerna biti spreman za sutrašnju utakmicu.

"Lewandowski će nastupati na zadnjem treningu prije meča s BiH. Nema naznaka da kapiten neće moći nastupiti u ovoj utakmici", rekao je poljski selektor.

Što se napadača tiče, on se osvrnuo i na klupsku situaciju Arkadiusza Milika i riječi predsjednika Poljskog nogometnog saveza koji je, između ostalog, rekao da bi Milik mogao ostati bez Evropskog prvenstva ukoliko ne bude igrao u Napoliju.

"Razgovarao sam s Arkadiuszom o tome. Uvjeren sam da će pronaći optimalno rješenje za situaciju, dobro za klub i reprezentaciju. Naravno, ova situacija nije ugodna. Međutim, ne mogu zamisliti da bismo se Milika u jednom trenutku odrekli. Predobar je nogometaš da ne bi bio s nama", kazao je.

"Osim toga, u ove dvije utakmice koje smo sada igrali izgledao je fantastično u fizičkom smislu. Nikada nije imao problema s ovom pripremom, iako je naravno važna ligaška praksa", dodaje Brzeczek.

Što se tiče utakmice protiv Bosne, selektor Poljaka je izjavio da će to biti teška utakmica.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Bosansi su ispali na penale u doigravanju za Euro 2020 protiv Sjeverne Irske. Nekoliko dana kasnije su, međutim, remizirali s Nizozemskom. To dokazuje izvrstan stav igrača. Također, Dušan Bajević će posljednji put voditi igrače u srijedu, a izuzetno ih poštuje. Siguran sam da će se i igrači boriti da njegov oproštaj bude pozitivan".

Utakmica između Poljske i Bosne i Hercegovine igra se u srijedu u 20.45 sati.

Top Komentari

Taceoni
Mislim da ce i u novembru voditi utakmice protiv italie i nizuzemske
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi