Selektor Srbije nakon izjave Tadića: Iznenađen sam!

Burno u taboru Srbije...

Selektor Srbije nakon izjave Tadića: Iznenađen sam!

Selektor srbijanske reprezentacije Radovan Ćurčić priznao je u razgovoru za tamošnje medije da je iznenađen izjavom koju je dao Dušan Tadić iz Southamtpona. 

Ćurčić je nedavno saopštio spisak fudbalera na koje računa za predstojeće prijateljske utakmice protiv Poljske i Estonije, a na iznenađenje srbijanske javnosti na spisku se nije našlo ime Dušana Tadića. 

I sam fudbaler Southamptona je bio razočaran, a nakon razmišljanja donio je odluku da neće više nastupati za reprezentaciju sve dok je selektor Ćurčić. 

"Šta da kažem? Veoma sam iznenađen. Reprezentacija Srbije mora biti iznad Ćurčića i Tadića, a posebno me iznenadilo vrijeme kada se odlučio da kaže sve to", kazao je Ćurčić za tamošnje medije i potom dodao:

"Mi smo poslije utakmice sa Češkom donijeli odluke za koje smo znali da će biti bolne. Odlučili smo se za ove igrače i potpuno stojim iza svojih odluka. Ljutih je bilo i biće", ističe selektor srbijanske reprezentacije. 

Ćurčić želi što prije da okonča priče o otkazu pojedinih fudbalera.

"Nemam vremena za to i za izjava ne smije da nas poremeti. Ne osjećam potrebu da se pravdam igračima koji nisu na spisku, bilo kome, jer svako stoji iza svojih riječi i odluka. Odluku da ne pozovem Tadića donio sam još poslije posljednje utakmice sa Češkom", zaključio je Ćurčić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Osim Tadića, za reprezentaciju Srbije u narednom periodu neće nastupati ni Nemanja Gudelj i Duško Tošić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti