Selektoru Italije je nebitna liga u kojoj blista Giovinco

Ne želi ga pozvati

Selektoru Italije je nebitna liga u kojoj blista Giovinco

  Za Sebastiana Giovinca nema mjesta u italijanskoj reprezentaciji, poručio je selektor Giampero Ventura.

Nekadašnji fudbaler Juventusa briljira u dresu Toronta i prema mnogim mišljenjima je najbolji u MLS-u, ali uprskos tome za njega nema mjesta u italijanskoj reprezentaciji jer je selektoru nebitna liga u kojoj on nastupa. 

"Pokušao sam pomoći Giovincu, ali on igra u ligi koja je nebitna. Broj golova koje on postiže je u ovom slučaju manje važan jer s takvom kvalitetom je i očekivano da radi razliku u takvoj ligi", kazao je Giampero Ventura i dodao:

"Problem je kad igrate u takvoj ligi, naučite se igrati na takvoj razini. To onda postane problem mentaliteta", istakao je selektor italijanske reprezentacije. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ove sezone Giovinco je u svim takmičenjima za Toronto postigao 22 gola i 14 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi