Kako danas izgleda čovjek kojeg Hrvati i dalje proklinju?

Uništio im je snove

Kako danas izgleda čovjek kojeg Hrvati i dalje proklinju?

A. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Hrvatske je svoje najbolje rezultate u historiji bilježila na Svjetskim prvenstvima gdje ima dvije medalje, srebro i bronzu.

Hrvatska je redovan i učesnik evropskih prvenstva, a najbliže plasmanu u polufinale je bila 2008. godine kada je odigrala odličnu grupnu fazu te se u četvrtfinalu susrela protiv Turske.

Na Ernst-Happel stadionu mreže su mirovale sve do 119. minute kada je Ivan Klasnić zabio gol i Vatreni su mislili da su u polufinalu.

Ipak, u posljednjim sekundama produžetka uslijedio je veliki šok za Slavena Bilića i njegove izabranike pošto je Semih Senturk zabio za izjednačenje.

[instagram]yp2DqELnIOI[/instagram]

Turci su tada bili u psihološkoj prednosti te su se bolje snašli u penal-lutriji. Slavili su sa 1:3 i prošli su u pofluinale gdje ih je zaustavila Njemačka.

Oglasi

Hrvati i dan danas žale za tom utakmicom bez obzira što su se u međuvremenu uspjeli revanširati Turcima u nekoliko navrata.

Taj gol je na neki način i obilježio Senturkovu karijeru. Turčin se od fudbala oprostio prije četiri godine i trenutno uživa u zasluženoj penziji.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Danas ovaj 39-godišnjak vrijeme uglavnom provodi u društvu porodice, tačnije sa suprugom i tri kćerke. Nedavno je počeo raditi u omladinskom pogonu Fenerbahcea.

Inače, Fenerabache je klub njegovog života pošto je čak 15 godina bio član ovog turskog velikana s kojim je pet puta bio državni prvak.

Top Komentari

bk123
Proklinjati nekoga zbog sporta je jako ružna riječ...svi se bore za svoju ekipu i tu nema proklinjanja
11 0
Pajkan
Naslov je bas poglup.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi