Ono što je sinoć doživio Semir Štilić, doživi se jednom u životu

Ovacije za bh. veznjaka u Poznanju

Ono što je sinoć doživio Semir Štilić, doživi se jednom u životu

E. Škorić

Poljski velikan Lech Poznanj jučer je proslavio 100. godišnjicu, ali je istovremeno imao važan meč koji je morao dobiti.

Uz 40.000 navijača, koji su priredili spektakl, Lech je uspio slaviti protiv Jagiellonije sa 3:0, te je sada s 52 boda na trećem mjestu. Isti broj bodova ima Rakow Vladana Kovačevića, a na vrhu je Pogon s 53 boda. Dakle, Lech i dalje ima šansu da jubilej i 100. rođendan proslavi uz titulu.

U međuvremenu, slavljenički je bilo na tribinama, a na utakmici u Poznanju bili su i bh. golman Jasmin Burić, koji je branio za Lech, te Semir Štilić, veznjak Željezničara koji je ostavio veliki trag u Lechu.

O tome najbolje svjedoči činjenica da je Štilić uvršten u najboljih 11 igrača u povijesti Lecha, zajedno s nekadašnjim saigračem Robertom Lewandowskim.

Bivši bh. reprezentativac je dobio nagradu i ovacije na stadionu u Poznanju, a zbog ovog putovanja u Poljsku propustiće današnji duel Željezničara i Veleža u 23. kolu Premijer lige.

U Poljskoj je Štilić još igrao za Wislu Krakow, a što se Lecha tiče, s njim je osvojio prvenstvo Poljske, Kup i Superkup te zemlje, ali igrao i neke velike evropske utakmice.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Top Komentari

Refiksabanadzovic2
Ovo samo kod nas ima da igrac ode da dobije "neku" nagradu a da ne igra utakmicu za svoj trenutni klub,zamislite da Lewandowski nije juce igrao za Bayern a razlog da je otisao na dodjelu nekog priznanja,naravno da nema
15 7
Chesa
Fina nagrada sa Stilica ali je možda tu nagradu mogao proslaviti igrom i pobjedom za Želju danas. Čestitke u svakom slučaju.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi