Zajednički press pred derbi: "Želimo pokazati da se ove godine u Mostaru igra najljepši fudbal"

Jakirović i Dudić se obratili novinarima

Zajednički press pred derbi: "Želimo pokazati da se ove godine u Mostaru igra najljepši fudbal"

E. Čaušević

Zrinjski i Velež igraju sutra veliki gradski derbi u okviru 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Iako ova utakmica baš i nema nekog rezultatskog značaja za mostarske klubove jasno je da nas očekuje dosta uzbuđenja u duelu ljutih rivala.

U Mostaru je održana i zajednička press konferencija na kojoj su bili predstavnici oba kluba. Ispred Zrinjskog su to bili trener Sergej Jakirović i kapiten Nemanja Bilbija, a iz Veleža su se novinarima obratili Feđa Dudić i Denis Zvonić.

Prvi je riječ dobio Jakirović koji je najavio sutrašnji derbi protiv Veleža.

"Stanje u ekipi je dobro. Kako smo mi rezultatski i cilj ostvarili prije nekoliko kola sigurno da uživamo sada u ovim mečevima do kraja. Svjesni smo da se neki klubovi bore za goli život, ali imamo sutra gradski derbi protiv Veleža i to je utakmica za prestiž. Sigurno svi vole da pobijede. Mi se pripremamo kao i za svaki meč. Zdravstveni bilten je u redu i skoro isti kao u prethodnom periodu. Očekujem dobru posjetu, ovo su dva kluba koji prezentiraju dobar nogomet i nadam se otvorenom derbiju i nadigravanju što je izostalo u prethodna dva derbija. Nadam se dobroj posjeti i nogometu i želimo uveseliti naše navijače pobjedom", rekao je Jakirović.

Protiv timova iz gornjeg dijela tabele Zrinjski je ostvario poprilično ubjedljive pobjede da li će to i sutra biti cilj?

"Nema nikakvog pritiska s te strane. Svaki sportaš želi se dobro pripremiti i predstaviti, ne znam trenera koji priprema ekipu da izgubi. Očekujem dobar meč, a sada ako ćemo gledati tabelu nema smisla, gradski derbi je uvijek utakmicama s tenzijama i emocijama. Ne gledamo mi tako, mi svaki meč igramo isto i pristupamo isto bez obzira što je cilj već ostvaren", dodao je trener Zrinjskog.

Nakon toga riječ je dobio trener Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zrinjski je svoj posao odradio, a nas čeka situacija 19. maja gdje ćemo se boriti za taj drugi trofej i ako Bog da da ga donesemo u isti grad. Što se tiče same utakmice mislim da od ovoh derbija svih ovaj bi trebao biti najgledljiviji za oko jer rezultatski nije toliko važan. Ipak, u ovakvim mečevima ne možeš reći da rezultat nije toliko važan što je kolega pokazao u prethodnim kolima gdje je odmarao ekipu i želio je da svi budu spremni za nas. I mi smo neke igrače odmarali u prethodnom meču. Za nas je ovo jedna jako dobra provjera i vidjet ćemo šta možemo očekivati 19-tog. Ako protiv Zrinjskog možeš igrati dobro i ravnopravno u šta ja ne sumnjam onda sigurno smo spremni i za ono što nas čeka nakon ove utakmice", rekao je Dudić i dodao.

"Što se tiče našeg kadra sigurno neće biti Haskića za kojeg se nadamo da ćemo ga osposobiti za Kup. Radovac je lakše povrijeđen i vidjet ćemo na današnjem treningu šta će biti s njim. Drago mi je da će prvi put u mom mandatu za tri godine ovdje biti i naši navijači Pod Bijelim brijegom. Sigurno da će to dati dodatni draž utakmici kada imate navijače oba tima. Kao i kolega želim da sve protekne u fer i korektom nadmetanju i da nakon meča pričamo o dobrim potezima i da pokažemo javnosti da se ove godine u Mostaru igra najljepši fudbal".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelikiMislilac
Feđa šta ih hvališ, grebo te oni. Imaš moju podršku cijelo vrijeme, ali nemoj ovo radit. Znaci s njima igrat je nidje veze, sta znaci s njima igrat. Seljacine iz Brotnja i Skutorije donijele titulu u Medjugorje. Kakav Svinjski, nepostojeci klub, ne treba nikako gledat ovu utakmicu, smijesno. Tugo moja otkako je Velež počeo igrati ove utakmice Rudar Kakanj, Bosna Visoko, Svinjski i ostale lokalne ekipice ti bi reko to kao neka utakmica. Nemoj tako Fedja molim te cak mi zvucis podanicki. Mi imamo najveci derbi, to je protiv Hajduka, tradicionalno su nam oni najljuci rivali, dok je Sarajevo-Velež derbi BiH vazda bio. Ove nepostojece ekipe....msm smijesno. Organizovali se neki seljaci u Medjugorju i na agresiji napravili klub, jos mi zvucis podanicki, jos kao da igramo protiv nekog normalnog fudbalskog kluba.... nemoj Fedja molim te. Eeeee, kad kazes VELEŽ, jos imas samo Stari Most i Šantićevu Eminu koji tako jako po automatizmu znače i Mostar. Nemoj Fedja pusti seljake, Medjugorce, agresore. Ne treba ovo gledat nikako. Cuj derbi do zla da nam Zvezda dolazi....na sta spadosmo.
4 15
denimen9
Nabambusat će ih Zrinja, ali to je samo moje mišljenje.
5 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi