Dvije su opcije za malo zaboravljenog Lulića

I dalje bez kluba

Dvije su opcije za malo zaboravljenog Lulića

Admin Čaušević

Iako je prijelazni rok završen nekolicina bivših i sadašnjih bh. reprezentativaca nije uspjelo pronaći novi klub. 

Senad Lulić je deset godina nosio dres Lazija gdje je svojim igrama, zalaganjem i borbenšću stekao status legende nakon što je niz sezona bio i kapiten.

Luliću je ljetos istekao ugovor i još uvijek je bez angažmana. Prema nekim informacijama iz Italije pred bivšim Zmajem su dvije opcije.

Naime, neki mediji s Apenina tvrde da je 35-godišnjak želja Salernitane koja je ušla u Seriju A i želi ostati u najjačem rangu italijanskog fudbala.

Salernitana je zbog neregulisane vlasničke strukture kasnila sa dobijanjem licence pa je automatski kasnilo i kompletiranje igračkog kadra.

U klubu sa juga Italije sada su uglavnom oslonjeni na dovođenje slobodnih igrača. Navodno je već dogovoreno dovođenje Francka Riberyja, a na isti način bi mogao stići i Lulić.

Druga opcija za Lulića je povratak u Švicarsku što je i ranije najavljivano takom višemjesečne povrede nakon nekoliko operacija na nožnom zglobu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Već ranije se spominjalo da će član zlatne generacije Zmajeva s Mundijala 2014. godine karijeru završiti u Švicarskoj kako bi bio bliže svojoj porodici.

Lulić je i počeo karijeru u zemlji podno Alpa. Igrao je za Chur 97, zatim je uslijedio angažman u Bellinzonu te Grasshopers da bi potpunu igračku afirmaciju doživio u Young Boysu.

Top Komentari

Mowzilla
Nista Lula, u Šeheru otvori slasticarnu pa da ti repka dolazi na kolace hehe salim se naravno, ali ostaje zal olahkog savezovog odricanja i nezalaganja da te ponovo vrate, toliko o njima, i zato SAVEZ NAPOLjE, VICO CETNIKU !!!
6 0
MSOZ101
Hajde u Sarajevo care moj
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi