Ibričićeva majstorija u jesen karijere

Fantastičan gol

Ibričićeva majstorija u jesen karijere

A. Čaušević

Senijad Ibričić već nekoliko godina nastupa za Domžale.

Sa 36 godina na leđima Ibričić je kapiten i pravi vođa ekipe koja nekoliko posljednjih sezona bilježi vrlo dobre rezultate.

Nekadašnji bh. reprezentativac igra redovno i na startu nove sezone, a u petak je stigao i do svog prvijenca za ovu takmičarsku godinu.

Domžale su gostovale Aluminiju i slavili su pobjedu s minimalnih 0:1. Jedini gol na meču djelo je iskusnog bh. veznjaka.

🤤 | Dobro jutro, #rumenadruzina! S tole mojstrovino se je Senijad Ibričić zavihtel na drugo mesto večne klubske lestvice strelcev. Kapetan je sedaj pri 36 golih. #PLT #AluDom

Posted by NK Domžale on Saturday, August 21, 2021

Ibrčić je sjajno potekao loptu sa oko 25 metara te je plasirao pod samu prečku. Definitivno jedan od njegovih najboljih golova u karijeri.

Karijera sjajnog tehničara traje skoro dvije decenije, najbolje je igrao u Hajduku što mu je donijelo transfer od 5 miliona eura u ruski Lokomotiv.

Još je igrao u Turskoj, Sjevernoj Makedoniji i Iranu. Svoju "oazu mira" je pronašao u Sloveniji. Po okončanju karijere već ga čeka jedno od direktorskih mjesta u trenutnom klubu.

Top Komentari

user1583752673
Moj Peteve i sad ti Ibricic bolji nego pola igraca sa tvog spiska!
6 0
Mele
Steta velika, da je prije 15 godina imao Raiolu za menadzera, nebi otisao u Rusiju, nego u nekog velikana iz liga petice.Majstor ostaje majstor.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi