Turski selektor pred meč sa Italijom: Vjerujemo u pobjedu
Foto - EPA

Senol Gunes uvjeren u dobar rezultat

Turski selektor pred meč sa Italijom: Vjerujemo u pobjedu

M. Šljivak

Selektor Turske Senol Guneš uvjeren je kako njegova selekcija može napraviti iznenađenje protiv Italije u prvoj utakmici Evropskog prvenstva.

Italija će sutra u Rimu ugostiti Tursku u prvoj utakmici na Euru, a Guneš je na press konferenciji govorio o ovom meču.

"Roberto Mancini dobro poznaje turski fudbal. Radio je kao trener Galatasarayja i imao je mnogo talentovanih igrača u ekipi", rekao je Guneš na otvaranju i nastavio je:

"Nismo favoriti u ovoj grupi, ali voljeli bismo doći do finala i igrati baš protiv Italije. Naš put u reprezentativnom fudbalu krenuo je 2002. godine na Svjetskom prvenstvu i još uvijek učimo", istakao je.

O selekciji Italije ima odlično mišljenje.

"Znamo im slabosti, ali i snagu. Bit će teško boriti se sa njima tehnički, taktički i fizički, no želim da moj tim pokaže kvalitet. Dobro je što imamo igrače koje igraju u Seriji A i što znaju kako ovdje stvari funkcionišu. Duel je ovo dva jaka tima i vjerujem da možemo pobijediti", rekao je Guneš i zaključio je:

"Ne smijemo izgubiti koncentraciju, inače ćemo imati dosta problema. Prva i posljednja utakmica u grupi su najvažnije i može promijeniti apsolutno sve", istakao je.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Susret Italije i Turske igra se sutra od 21 sat, a najbolje kvote možete naći u kladionici Mozzart.

Svoju prognozu utakmice OSTAVITE OVDJE.

Top Komentari

Ade1987
Samo naprijed braco turci imate dobru repku
11 1
Taceoni
Mogli bi biti iznenađenje na ovom Euru dobri su kao kolektiv
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije