Srceparajuća scena: Šok za Italijane dan uoči Eura!

Azzurri turnir otvaraju protiv Turske

Srceparajuća scena: Šok za Italijane dan uoči Eura!

A. Čaušević

Italija je jedan od glavnih favorita za osvajanje titule prvaka Evrope, iza Francuske i Belgije. 

Otkako je reprezentaciju preuzeo Roberto Mancini Azzurri su se preporodili i zaista izgledaju odlično. Djeluju kao ekipa koja ima glavu i rep te zna šta hoće. To dokazuje i niz bez poraza na posljednjih 26 utakmica.

Dan uoči početka Evropskog prvenstva stigla je vijest koja je uzdrmala italijanski tabor te natjerala Mancinija da povuče novi potez.

Naime, na jučerašnjem treningu povrijedio se Lorenzo Pellegrini i propustit će Evropsko prvenstvo. Do povrede je došlo u posljednjim minutama treninga u kampu Coverciano.

Reprezentativci Italije su danad stigli u hotel u Rimu gdje ih je dočekao predsjednik FIGC Gabriele Gravina. On je sve igrače pozdravio, dok se zagrlio s vidno potrešenim Pellegrinijem.

Nakon saznanja o povredi FIGC je odmah uputio zahtjev UEFA-i da umjesto Pellegrinija na spisak ubaci nekog drugog igrača.

Bez obzira na povredu Pellegrini će ostati s ekipom, a u slučaju da UEFA da zamjenu ekipi će se priključiti veznjak Fiorentine, Gaetano Castrovili.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Italija do sada ima samo jednu titulu prvaka Evrope osvojenu još davne 1968. godine. Od tada su nekoliko puta bili u završnici, izdvajaju se porazi u finalima od Francuske 2000. i Španije 2012. godine. 

Italijani otvaraju Evropsko prvenstvo na Olimpicu u Rimu protiv Turske, s njima u grupi se nalaze još Švicarska i Vels pa je za očekivati da Azzurri prođu dalje.

Top Komentari

user1583752673
Covjek place ko godina sto nece igrat za repku a nasi idu presadit kosu i na kumstva!
5 0
Mele
Talijani idu dalje, samo tesko do vrha, ima boljih i jacih ekipa svakako.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi