Sensi: Roma se pokušava riješiti Tottija
Foto: EPA

Supruga bivšeg predsjednika Rome progovorila o Tottiju

Sensi: Roma se pokušava riješiti Tottija

Maria Sensi, supruga bivšeg predsjednika Rome tvrdi da se klub već duže vrijeme pokušavao riješiti Francesca Tottija, ali i smatra da je Princ Rima trebao još prošle godine završiti svoju igračku karijeru.

Situacija Francesca Tottija je podijelila i najvatrenije pristalice Rome, neki smatraju da je krajnje vrijeme da heroj njihovog kluba ode u penziju, dok drugi strepe od trenutka kada će on i zvanično okončati svoju karijeru. 

Ipak, čini se da Totti još nije odlučio o svojoj budućnosti, a o njegovoj situaciji progovorila je i udovica nekadašnjeg predsjednika Rome, Franca Sensija.

"Ovdje je problem samo u klubu. Totti je u 100% u pravu. Pokušali su ga se riješiti sa prvim trenerom, pa sa drugim i sada sa Spallettijem", izjavila je Maria Sensi za jednu italijansku radio stanicu.

"Moj suprug nije puno razmišljao kada je došlo vrijeme da Giuseppe Giannini ode. Totti je trebao u penziju prošle godine, a klub nije bio spreman da napravi tu odluku."

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Predsjednik mu je trebao reći: 'Dragi Totti, hvala ti što si nas doveo do Lige prvaka, ali ne možemo ti produžiti ugovor", rekla je Sensi.

"James Pallotta je taj koji je trebao preuzeti tu odgovornost. Kao što je i Spalletti rekao, trener razmišlja o ekipi, a predsjednik se brine o klupskim poslovima", dodala je na kraju Maria Sensi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti