Spalletti se raspravljao sa novinarima o Tottiju
Foto: EPA

Trener Rome Luciano Spalletti

Spalletti se raspravljao sa novinarima o Tottiju

D. Rakanović

Trener Rome Luciano Spalletti izjavio je nakon utakmice da njegova ekipa zaslužuje sve pohvale. 

Fudbaleri Rome pobijedili su večeras na gostujućem terenu Milan sa 4:1 u okviru 35. kola italijanske Serije A. 

Međutim, večeras je okupljene novinare zanimalo zbog čega Spalletti nije uveo legendu Rome Francesca Tottija. 

"Uvijek završimo pričajući istu stvar. Ovaj tim zaslužuje pohvale, ali umjesto toga uvijek pričamo o Tottiju. Ukoliko ga ubacim na pet minuta, onda kažete da ja ne poštujem legendu, a ako provede meč na klupi, to je opet pogrešno", rekao je Spalletti.

Zatim je trener Rome pomalo sarkastično dodao:

"Možemo postaviti kooperaciju ako želite i da glasate za koga želite da igra. Ja nemam problem, vi možete birati", odbrusio je Spalletti.

 "Ekipa je izgledala malo umorno i već sam izabrao El Shaarawyja, ofanzivnog igrača jer sam znao da 2:0 nije dovoljno za opuštanje. Gledao sam ranije Milan kako postiže dva pogotka u kratkom vremenu. Mohammed Salah je bio umoran. Ne znam šta da vam kažem, žao mi je", poručio je Spalletti.

On smatra da ekipa mora doći do trijumfa na svaki mogući način.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Borimo se da obezbijedimo Ligu prvaka naredne sezone, i moramo pobijediti na svaki mogući način. Mi smo dobra ekipa i večeras smo trebali prije prelomiti utakmicu, jer da treći pogodak nismo postigli odmah nakon primljenog, bili bismo pod pritiskom", rekao je Spalleti i dodao: 

"Večeras smo postavili rekord od šest uzastopnih gostujućih pobjeda. Uradili smo velike stvari, čak i ako nismo uvijek igrali sjajno, ova statistika će ostati. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti