Senzacija u Kupu Kralja: Drugoligaš Mirandes pobijedio Villarreal i plasirao se u polufinale!

Bajka se nastavlja

Senzacija u Kupu Kralja: Drugoligaš Mirandes pobijedio Villarreal i plasirao se u polufinale!

E. Čaušević

Španski drugoligaš Mirandes napravio je još jedno čudo u Kupu Kralja pobjedom protiv Villarreala (4:2).

Mirandes je najprijatnije iznenađenje ove sezone u Kupu Kralja, a ovj drugoligaš večeras je napravio novu senzaciju. Na svom terenu Mirandes je pobijedio Villarreal i tako se plasirao u polufinale ovog takmičenja.

Domaći su odlično otvorili utakmicu i poveli već u 17. minuti kada je mrežu Villarreala zatresao Aias. No, Žuta podmornica se vratila u meč 15 minuta kasnije, a na scenu je stupio Ontiveros koji je pogodio za 1:1.

U samom finišu prvog dijela stadion Mirandesa je ponovo "eksplodirao". Ovaj put sudija je svirao penal za domaće, a siguran s bijele tačke bio je Merquelanz za 2:1 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Ipak, Villarreal je početkom drugog poluvremena uspio još jednom da izjednači. Sudija je ovaj put svirao penal za goste, a iskusni Santi Cazorla pogađa za 2:2.

No, samo tri minute kasnije nova erupcija oduševljenja na tribinama. Merquelanz je ovaj put asistirao, a gol za 3:2 postiže Onaindia. Do kraja meča vidjeli smo veliki pritisak Villarreala i nekoliko strašnih šansi, a tačku na ovaj meč stavio je Sanchez koji je u 92. minuti postavio konačnih 4:2.

Mirandes je tako uspio da dođe do pobjede, a potom je nastalo veliko slavlje na terenu i tribinama jer je drugoligaš uspio da dođe do polufinala Kupa Kralja po drugi put u svojoj historiji. Treba dodati da Mirandes nikada u svojoj historiji nije bio član Primere.

Top Komentari

Plavi_Strumf
Da Bog da osvojili
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi