Šeranić: Treninzi 18. maja, takmičenja ne prije 1. jula

Sportisti u RS će uskoro početi s treniranjem

Šeranić: Treninzi 18. maja, takmičenja ne prije 1. jula

Admin Čaušević

Sportisti u Republici Srpskoj će uskoro dobiti zeleno svjetlo da mogu početi s treniranjem. Potvrdio je to ministar zdravlja i socijalne zaštite tog entiteta, Alen Šeranić.

Šeranić je kazao da će profesionalni sportisti s treniranjem moći početi 18. maja, dok do eventualnog održavanje takmičenja ne bi trebalo doći prije 1. jula.

"Igranje profesionalnih utakmica iz bilo kojeg sporta ne treba razmatrati prije 1. jula", rekao je Šeranić.

Inače, u manjem bh. entitetu se postepeno ublažuje mjere pa ne treba isključiti mogućnost da se  sportisti na borilišta vrate i prije pomenutog 1. jula.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Sve drugo bio bi apsurd, pa je time za očekivati i konačan rasplet oko nastavka odigravanja Premijer lige BiH koja bi se ipak mogla okončati na travnatim terenima, ako ništa što se epidemiološke situacije tiče.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hamza123456789
Valja 1. Juli čekati, jarane svakako niko od njihovih u Europu ne ide sigurno, što nama otežavaju??
4 3
hzsg
Konačno neko iz vrha kriznih štabova da se oglasi, znaci 01.07.2020. ce se tek razmatrati da li postoje uslovi da se nastae sportske manifesacije. U prevodu kad je naša premije liga u pitanju, koce garantovati i preuzeti odgovornost i reci neka se odigra III faza tj. doigravanje - NECE NIKO NARAVNO, ovo je najrealnija opcija, proglasiti prekid, proglasiti prvaka i pripremati se za narednu sezonu. Pozz
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi