Sergej Barbarez ide da gleda jedan od najžešćih gradskih derbija

Novi selektor

Sergej Barbarez ide da gleda jedan od najžešćih gradskih derbija

Edmir Škorić

Sergej Barbarez (52) nedavno je imenovan za novog selektora fudbalske reprezentacije BiH i već uveliko počinje da prati potencijalne reprezentativce.

Barbarez je kao velika želja većine navijača u BiH dobio priliku da vodi naš fudbalski tim. Legendarni kapiten ozbiljno je shvatio svoj posao, pa je odmah počeo da putuje na razne stadione i da prati zanimljive utakmice.

Prvo je bio u Mostaru na meču Veleža i Sloge Meridian u Wwin ligi, a u naredni petak će u Njemačku, u svoj drugi dom. Prema pisanju njemačkog Mopo.de, Barbarez će biti gost meča HSV - St. Pauli. Poznato je i da će selektor u društvu Emira Spahića pratiti derbi Fenerbahčea - Bešiktaša u subotu.

On je bivši igrač HSV-a za koji je dao 76 golova na 216 utakmica i tamo mu se uvijek raduju. U meču kojeg će posmatrati u okviru 32. kola 2. Bundeslige imat će priliku da gleda reprezentativce Dennisa Hadžikadunića i Nikolu Vasilja.

Radi se o standardnim reprezentativcima. Prvi je odigrao 26 utakmica, drug iima osam nastupa za bh. tim. Utakmica u Hamburgu igra se 3. maja od 18:30 sati i kao uvijek izaziva veliku pažnju.

Poznato je veliko rivalstvo HSV-a i St. Paulija i smatra se svakako jednim od najžešćih gradskih derbija u Evropi. Ukupno, dvije ekipe su se sastale 107 puta od 1919. godine, od čega je Hamburger SV pobijedio u 68 utakmica, a FC St. Pauli u 23 utakmice.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I jednima i drugima želja je d se vrate u Bundesligu. St. Pauli je sve bliže jer je drugi sa 60 bodova i ima pet bodova više od Dusseldorfa, dok bi HSV mogao ponovo ostati bez promocije. Ovaj tim je četvrti sa 49 bodova, ali ima šest bodova manje od Fortune koja drži mjesto koje vodi u razigravanje za plasman u viši rang.

S obzirom da su ostala još samo četiri kola, male su šanse da će Barbarezov bivši tim ove sezone uspjeti da se vrati u društvo najboljih njemačkih timova. Iz lige su ispali 2018. godine i od tada neuspješno pokušavaju da se vrate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi