Nazire se stadion na kojem će Sheriff dočekati Zrinjski

Reakcija Moldavaca

Nazire se stadion na kojem će Sheriff dočekati Zrinjski

A. Čaušević

UEFA je u petak donijela odluku prema kojoj Sheriff ne može dočekati u Tiraspollu. 

Zrinjski će prvi meč prvog pretkola Lige prvaka protiv prvaka Moldavije igrati pod Bijelim Brijegom 6. jula od 20 sati.

Sedam dana kasnije je na programu revanš, a zbog aktuelne geopolitičke iz sigurnosnih razloga UEFA je odlučila da se revanš ne igra u Tiraspollu.

Izvršni odbor UEFA je u petak odlučio kako se utakmice pod okriljem ove organizacije do daljnjega neće odigravati u regiji Pridnjestrovlje, gdje se nalazi Tiraspoll i to zbog činjenice da je ova regija pod ruskom kontrolom.

U subotu je stigla reakcija iz Moldavije prema kojoj predstavnici tamošnjeg Saveza rade sve da Sheriff bude domaćin u toj zemlji.

Iz Sheriffa su saopštili da se utakmica može igrati u gradu Chinsau na stadionu Zimbru kako bi ipak imali kakvu takvu pomoć svojih navijača.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podršku Sheriffu je uputio i predsjednik moldavskog Saveza Leonid Oleinichenko uz napomenu da će svim timovima omogućiti da evropske mečeve igraju na svom stadionu.

Konačnu riječ o tome gdje će se igrati utakmica imat će UEFA i sve će biti poznato u narednim danima.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1022
Al gledaj novinara pisu u gradu Chinsau. Ocito i ne znaju da je to Kisnjev, glavni grad Moldavije. Da znaju fino bi napisali, a ne ovako se ofirali.
10 0
Hasni
Kako god da je napisano, jedno je cinjenica da Moldavci imaju bolje stadione nego mi :(
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi