Jakirović se pojačava članovima Dinama, uzima i sjajnog vezistu Zrinjskog?

Rijeka počela sa pripremama, svjesni su da su pojačanja potrebna

Jakirović se pojačava članovima Dinama, uzima i sjajnog vezistu Zrinjskog?

S. Mlaćo

Odlazak Sergeja Jakirovića mogao bi biti bolan udarac za Zrinjski, ali to neće biti sigurno jedini odlazak. Stazama kojima ide Jakirović mogao bi i jedan član Plemića.

Rijeka je sa novim šefom struke Sergejom Jakirovićem počela pripreme za drugi dio sezone u 1.HNL.

Jakirović je prije par dana stigao u Rijeku iz mostarskog Zrinjskog i sada ga očekuju novi izazovi.

Već se priča o mogućim pojačanjima, a hrvatski mediji pišu da bi se Rijeka mogla pojačati iz Dinama. Dinamo bi poslao nekoliko igrača na posudbu, te Riječani nemaju ništa protiv toga.

Zanimljivo da se među nogometašima koji bi mogli doći u Rijeku a pod ugovorom su sa Dinamom spominje i ime člana Zrinjskog Nike Jankovića.

Janković je stigao na posudbu sa Maksimira u Zrinjski i sjajno se snašao. Pokazao se kao veliko pojačanje, Jakirović ga dobro poznaje, no Zrinjski ga želi zadržati do kraja sezone.

Oglasi

Dobio je i poziv u U21- reprezentaciju Hrvatske, a ove polusezone upisao je 24 nastupa u tri takmičenja i dodao tri pogotka te četiri asistencije.

Sve će ovisiti od dogovora Dinama, Zrinjskog i Rijeke, a u Rijeku bi mogao stići i austrijski defanzivac bh. porijekla Emir Dilaver.

Dilaver bi mogao do kraja sezone nastupati za Rijeku, a onda i završiti svoju priču sa Dinamom gdje je pao u drugi plan.

Najbliži Rijeci je Antonio Marin, koji se nakon posudbe u Šibeniku također nije uspio izboriti za minutažu kod Ante Čačića. Marin želi da ide tamo gdje će igrati i čini se da bi već u  narednim danima se mogao pojaviti na Rujevici.

"Ima u tome istine. Tražimo kvalitetne igrače i pojačanja. Nije ih lako dovesti, no ima ih koji su nam zanimljivi. Tražimo mlade, potentne, one koji donose kvalitetu. Vidjet ćemo hoćemo li to uspjeti realizirati.", rekao je Jakirović danas o mogućim pojačanjima iz Dinama.

Ranije je, tačnije na svom predstavljanju, dobio pitanje da li se planira pojačavati iz Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Dogovor je bio da ne. Ne treba raditi cirkus. Ima Zrinjskih jako dobrih igrača, vidjeli se i u prijateljskim utakmicama da možemo savladati hrvatske prvoligaše. Ima dobrih igrača, ali vidjet ćemo. Nogomet je zanimljiv, ali mislim da za sada nećemo nikoga dirati. Ti momci imaju ugovore, treba onda platiti odštetu“, rekao je Jakirović.

Rijeka je prvi dio sezone završila na razočaravajućem osmom mjestu, te se svi nadaju mnogo boljoj polusezoni.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

plemic
nek idu oba, i bez njih smo dovoljno veliki i jaki. 8.
2 5
delta
Raspada se i svinjski znači,gotova priča.....
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi