Jakirović komentarisao suđenje protiv Leotara, smatra da je Zrinjski pokraden

Trener Plemića za klupsku TV

Jakirović komentarisao suđenje protiv Leotara, smatra da je Zrinjski pokraden

A. Čaušević

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović će se vrlo vjerovatno naći pod istragom Disciplinske komisije zbog rečenice izrečene za klupsku TV. 

Minulog vikenda Zrinjski je gostovao Leotaru i odigrao je 1:1 čime je zaustavljen pobjednički niz Plemića od pet utakmica i to bez primljenog gola.

Poslije utakmice na stadionu Police viđene su ružne scene. Došlo je do naguravanja i tučnjave između oba tabora, pa se će Disciplinska komisija imati pune ruke posla.

Dodatni posao za Disciplinsku komisiju donio je i sam Jakirović koji je dva dana poslije utakmice u izjavi za klupsku TV kazao da su protiv Leotara Zrinjskom poništena dva gola.

"Igrali smo prvih 20 minuta, poveli i onda smo prestali sa našom igrom. Prihvatili smo nabijanje što je više odgovaralo Leotaru, primili smo fantastičan gol iz slobodnog udarca", kazao je Jakirović te nastavio:

"Dali smo dva gola za koja ne znam zašto su nam poništena. Po mom uvjerenju sve je bilo čisto, vidi se. Zašto je to tako stvarno ne znam. Ostaje žal za ova dva pogotka koji prema video snimci ne mogu biti čistija."

Gledajući dosadašnju praksu vrlo je izvjesno da će Jakirović zbog komentarisanja suđenja dobiti određenu novčanu kaznu.

Zrinjski u srijedu igra utakmicu 1/16 finala Kupa, a Jakirović je kazao da će njegovi igrači i u tom takmičenju igrati maksimalno te da će dogurati dalje nego prošle sezone kada su ispali od Slobode u uvodnim fazama takmičenja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zvijezdu ćemo shvatiti maksimalno ozbiljno. Stalno se priča o nakoj širini, pa me jako zanima da li imamo tu širinu ili da li je to samo na papiru. Sutra je prava prilika da se to pokaže", kazao je trener aktuelnog prvaka BiH.

Utakmica Zvijezda 09 - Zrinjski igra se u srijedu od 14 sati na stadionu u Ugljeviku. Glavni sudija meča bit će Darko Gedžić iz Brčkog.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1665931807
Vidi ovog klošara od trenera, predstavnik bosanskih katolika, koji za sebe kažu da su nosioci europskih vrijednosti, a ispod maske nosioca Europskih vrijednosti se krije fašizam i primitivizam, Trener kluba koji je nastao u Međugorju, klub za koji navijaju oni čij su očevi i djedovi navijali za Velež, a jedan broj i za Hajduk, manji broj za Dinamo, klub koji nema u svom vlasništvu ništa, pa ni pomoćni trener, klub koji je produžena ruka HDZ-A, klub čiji navijači veličaju UZP i ratne zločinace, Zrinjski koji je postojao prije drugog svjetskog rata je gospodski klub bio, ovaj današnji je Fašistički klub
14 7
Baboisback
Seljacino,izvini se Trebinjcima
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti