Koliko je realno da Jakirović preuzime Zmajeve? Vrata su od danas zatvorena!
FOTO: HNK Rijeka

Traje potraga za selektorom

Koliko je realno da Jakirović preuzime Zmajeve? Vrata su od danas zatvorena!

Admin Čaušević

Pred NFSBiH na čelu sa Vicom Zeljkovićem je donošenje važne odluke, odnosno dovođenje dovoljno kvalitetnog trenera koji je sposoban razdrmati A reprezentaciju, donijeti nešto novo novo u skladu sa zahtjevima modernog fudbala. 

Angažovanje Faruka Hadžibegića za selektora se pokazalo kao totalni promašaj pa su se nakon četiri utakmice šanse za direktan plasman na Evropsko prvenstvo svele na minimum.

Kada je vidio da brod tone, Hadžibegić je gospodski, iz ljubavi prema domovini, naupustio kormilo sporazumnim raskidom ugovorom te odlučio da kontrolu preuzme neko drugi.

Za razliku od ranijih situacija ovaj put kandidati za selektora reprezentacije ne niču kao gljive poslije kiše. Trenutno se kao prvi favorit ističe Sergej Jakirović, moderan i sofisticiran trener, ali isto tako dovoljno oštar na jeziku.

Bivši bh. reprezentativac je dokazan stručnjak na ovim prostorima, kao trener Zrinjskog je oborio sve moguće rekorde u Premijer ligi, a penali su ga dijelili od grupne faze Konferencijske lige.

Oglasi

Dokazao se i u Rijeci, digao je ekipu iz "mrtvih" te je serijom sjajnim rezultata od ekipe koja se bori za opstanak napravio tim za visoke domete što je potvrđeno plasmanom u Evropu.

Međutim, koliko je realno da Jakirović sjedne na klupu Zmajeva. Za početak Savez će morati uraditi ono što do sada nikad nije - platiti odštetnu klauzulu. Ipak, vrata su zatvoreno što je potvrdio i sam Jakirović.

I dok nije odgovorio na pozive i poruke novinara portala SportSport.ba, Jakirović je u razgovoru za hrvatske medije kazao da je jedan od kandidata te da "kočnicu" predstavlja otkupna klauzula.

"Ja sam jedan od kandidata za selektora BiH kao i prije tri godine. Imao sam jedan informativni razgovor s njihovim predstavnicima, čisto da li me to zanima i vidim li u svemu tome sebe"

Oglasi

"Sad čekam što će biti, nemam povratnih informacija. Imam klauzulu u ugovoru s Rijekom koja fiksna, ako bilo koji klub dođe i plati taj iznos, ja mogu izaći uz ugovora", izjava je Jakirovića koju je prenio riječki Novi list.

Jakirovićev ugovor sa Rijekom traje do sredine 2025. godine i jasno je da njegovo eventualno dovođenje neće biti baš jeftin posao za Savez.

Sa druge strane, navijačima kluba iz Istre uopšte ne prijaju špekulacije oko mogućeg odlaska Jakirovića baš pred sami početak sezone i to nakon praktično odrađenih priprema.

U međuvremenu je u izjavi za klupsku stranicu HNK Rijeka, Jakirović jasno i glasno poručio da ostaje na klupi i naredne sezone jer kako je rekao osjetio je potrebu da to uradi.

Oglasi

"Kao prvo želim naglasiti da sam trener Rijeke i to je najbitnija stvar u cijeloj priči. Pripremamo se za novu sezonu, čeka nas puno izazova i na to smo isključivo trenutno koncentrisani", rekao je Jakirović i nastavio:

"Ja sam uvijek dostupan medijima i tu su neke moje izjave možda pomalo izvučene iz konteksta jer vidim da se dosta piše o tome."

"Izjavio sam ono što sam i prije nekoliko godina govorio i kao što ću uvijek reći, izbornički posao je nešto što je čast za svakog trenera da se spominje u tom kontekstu."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Isto tako i ovoga puta sam u medijima istaknuo da sam u Rijeci zadovoljan, da se ovdje dobro osjećam i nastavljamo zacrtanim putem. S obzirom na razne natpise želio sam se javno očitovati i reći da na čelu Rijeke krećem u novu sezonu".

Naredni meč reprezentacija BiH igra sredinom septembra kada je na programu gostovanje Islandu pa je za očekivati da novi selektor bude imenovan u narednih nekoliko sedmica.

Top Komentari

Zoilomas
Kad ekipa igra ok daju otkaz treneru jer nece mec s rusijom pa dovode podplaceno lice koje unisti ekipu a sad bi kao nekog novog. Ogadila mi se reprezentacija, ovo se treba ugasiti i poceti ispocetka
2 0
HBSC
Sa druge strane, navijačima kluba iz Istre Novinarcicu glupi od kada je Rijeka u Istri,kao da si rekao da npr.Doboj u Bosni pripada Federaciji
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi