Obezbijedio je narednih pet generacija: SMS-u vrtoglava plata u Saudijskoj Arabiji

Odlazi u Al-Hilal

Obezbijedio je narednih pet generacija: SMS-u vrtoglava plata u Saudijskoj Arabiji

Eldar Ganibegović

Sergej Milinković-Savić će konačno napustiti Lazio, ali neće otići u redove nekog evropskog velikana, nego u Saudijsku Arabiju gdje je dobio vrtoglavu cifru.

Godinama unazad čitali smo razne špekulacije oko transfera Sergeja Milinković-Savića, ali na kraju se nijedna nije obistinila.

Selili su ga inostrani mediji za cifre od sto plus miliona eura od Manchester Uniteda, preko Juventusa do Real Madrida, ali uvijek bi ostajao u Laziju.

Sada je došlo vrijeme za transfer, ali otići će van Evrope. I on će put Saudijske Arabije i postat će novi član Al-Hilala.

Da će reprezentativac Srbije put Saudijske Arabije, potvrdio je i transfer guru Fabrizio Romano, te u to više nema sumnje. 

Oglasi

On će potpisati trogodišnji ugovor s Al-Hilalom, a Laziju će pripasti 40 miliona eura odštete.

Pojavile su se i informacije o plati koju će imati popularni SMS, a cifra je zaista vrtoglava. Dobiti će 90 miliona eura, odnosno po 30 svake godine ugovora.

Milinković-Savić član je Lazija od 2015. godine kada je stigao iz Genka za 12 miliona eura, a ponikao je u Vojvodini. 

Ostalo je još samo da se posao privede kraju, te da Al-Hilal ozvaniči dolazak reprezentativca Srbije. 

Top Komentari

C.Banks
Otkad se prica da vrijedi 100 miliona haha. Jes ko Gvardiol
0 1
user1676286668
Prejak igrač hahahahah i ono kao košta 150 mil evo mu je vrh što je napravio nema dalje
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi