Srbin napušta Saudijsku Arabiju nakon godinu dana i vraća se u Evropu na velika vrata?

Milinković-Savić na meti kluba s Apenina

Srbin napušta Saudijsku Arabiju nakon godinu dana i vraća se u Evropu na velika vrata?

Endin Čaušević

Srbijanski reprezentativac Sergej Milinković-Savić ljetos je iznenadio sve odlukom da napusti Lazio i potpiše za saudijski Al Hilal, ali čini se da bi se ovaj veznjak nakon samo godinu dana na velika vrata mogao vratiti u Evropu.

Milinković-Savić je u dresu Lazija igrao osam godina i konstantno se špekulisalo da će napraviti iskorak i potpisati za nekog evropskog velikana, no on je na kraju sve šokirao odlukom da ide u Saudijsku Arabiju.

Ovaj 29-godišnji veznjak prošlog ljeta nije odolio milionima koje mu je ponudio Al Hilal i potpisao je trogodišnji ugovor s ovim klubom u kojem je nastavio igrati u poprilično dobroj formi.

Lazio je od prodaje srbijanskog veznjaka inkasirao 40 miliona eura čime su itekako mogli biti zadovoljni. Iako Milinković-Savić igra odlično u Al Hilalu i sjajno se uklopio u novu sredinu pojavile su se špekulacije da bi se on mogao vratiti u Evropu.

Italijanski mediji jutros su izazvali dosta pažnje navodima da Milinković-Savić sprema povratak na velika vrata u Evropu i to ponovo na Apenine.

Oglasi

Nakon što je zaradio sjajan novac i vidio kako je igrati u S. Arabiji navodno je shvatio da može odigrati još nekoliko sezona na najvišem nivou, te je agentima poručio da je otvoren za povratak u Evropu.

CalcioMercato jutros piše da bi Milinković-Savić na ljeto mogao da dođe u Juventus što bi za Staru damu sigurno bilo veliko pojačanje.

Srbin se i ranijih godina povezivao s Juventusom, ali do transfera nikada nije došlo. No, sada je SMS ponovo zainteresovan da ide u klub iz Torina, a posebno nakon što se otvorilo mjesto u veznom redu suspenzijom Paula Pogbe.

Juventus će tražiti sigurno zamjenu za Pogbu koji je jučer suspendovan na četiri godine jer je pao na doping testu, a navodno upravo je Milinković-Savić prva želja kluba.

Čelnici Stare dame će uskoro uspostaviti kontakt kako bi "ispipali teren" i provjerili da li je srbijanski veznjak zaista zainteresovan za povratak u Seriju A.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ss.ba
100 miliona jel?
2 0
Pisite kako treba ne nasjedajte na Srbijanske FORE. Srbijanac a ne Srbin se pise gospodo! Drzava Srbija i njeni stanovnici su Srbijanci i tacka. Pustite njihovo TROVANJE od 90-tih pa ovamo.... Jelek anterija i opanci po tome se znaju Srbijanci.... Jelecence tesko,kosuljica tanka zar ne vidis brale da sam Srbijanka.... Pjesma Top i napisana onako kako treba....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi