Sergej Milinković - Savić udario glavom protivničkog igrača!

Nesportski potez Srbija

Sergej Milinković - Savić udario glavom protivničkog igrača!

Edmir Škorić

Dosta je uzbuđenja večeras u Saudijskoj Arabiji na utakmicama 3. kola. Vidjeli smo neke sjajne golove, ali i neke ružne stvari.

Al Hilal je gost Al Radeu i velikan Saudijske Arabije vodio je 3:0 do 69. minute. Redom su pogađali Aleksandar Mitrović, te dva puta Al Dawsari u drugom dijelu.

U 76. minuti došlo je do naguravanja između Sergeja Milinković - Savića i jednog igrača domaćeg tima, nakon čega je Srbin ružno reagovao i glavom udario u lice protivnika.

Naravno, bivši igrač Lazija je za ovaj potez kažnjen direktnim crvenim kartonom i propustiće sigurno nekoliko utakmica.

VIDEO ove situacije pogledajte OVDJE.

Oglasi

SMS je ovog ljeta odlučio da prihvati bogatu ponudu sa Bliskog istoka, napustivši tako Lazio nakon nekoliko godina.

Nedavno je sa Al Hilalom igrao finale Kupa arapskih šampiona protiv Ronaldovog Al Nassra, ali je poražen, mada je za utjehu dobio nagradu za igrača utakmice.

Reprezentativca Srbije je Al Hilal platio 40 miliona eura. Prije Lazija igrao je u Vojvodini i Genku.

Predsjednik Lazija ponizio Srbina kao niko: "Zvao me na telefon i molio, svi znate zašto ide tamo"

Milinković-Savić je u Lazio stigao još na ljeto 2015. godine iz Genka za 12 miliona eura, te se pokazao kao jedan od najboljih transfera rimskog kluba u posljednjih nekoliko decenija.

Oglasi

Tokom prethodnih godina špekulisalo se da će ovaj 28-godišnjak napraviti transfer karijere i potpisati za nekog od evropskih velikana, te da će Lazio njegovom prodajom zaraditi preko 100 miliona eura, ali jasno je da od takvog scenarija nema ništa.

Milinković-Savić je odlučio očito da je vrijeme da napusti Lazio i povezivao se uveliko s odlaskom u Manchester United i Juventus, a ovi klubovi bili su spremni da plate za njega oko 30 miliona eura.

S obzirom da ima ugovor na godinu dana to je itekako solidna suma novca, no popularni SMS se predomislio. Ni on ne može da odoli milionima iz Saudijske Arabije, te je na korak od potpisa za Al Hilal.

Odlazak srbijanskog veznjaka potvrdio je i predsjednik Lazija koji je izjavio da ga je Milinković-Savić nazvao na telefon i molio ga da prihvati ponudu Al Hilala, a očito je da Lotitu nije baš drago što na takav način nakon osam godina napušta rimski klub.

"Ako neko želi da ide u Saudijsku Arabiju glavni i jedini razlog je novac i to je svakome jasno. Šta da uradimo ako neko toliko želi da ide iz kluba? Imam s njim dobar odnos i na kraju je on taj koji odlučuje. Nazvao me na telefon i molio da ga pustim i da prihvatimo tu ponudu. Uzet će ogroman novac i zbog toga i ide tamo", rekao je Lotito.

Lazio će zaraditi prodajom SMS-a oko 40 miliona eura što je odlična suma novca, ali očito da Lotitu nije baš drago što je odlučio da ide u Saudijsku Arabiju jer vjeruje da je to pogrešan korak.

"U najboljim je godinama, mogao je da bira za kojeg velikana da potpiše, a on ide u Saudijsku Arabiju", dodao je predsjednik Lazija.

Milinković-Savić je u dresu Lazija u prethodnih osam godina odigrao je čak 341 utakmicu, zabio je 69 golova i upisao 59 asistencija.

Top Komentari

Medo-Brundo
Sta ovo znaci “ Nesportski potez Srbija”
2 0
AlphaK
udario ga je koliko i ovaj njega. Prestroga kazna
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi