Messi ga mentalno uništio: Pao sam na pod i dvije sekunde kasnije otvorio oči i imao sam šta vidjeti

Nesta govorio o čuvanju Messija i Ronalda

Messi ga mentalno uništio: Pao sam na pod i dvije sekunde kasnije otvorio oči i imao sam šta vidjeti

E. Čaušević

Alessandro Nesta za mnoge je jedan od najboljih defanzivaca u historiji fudbala.

Nesta je najbolje dane svoje igračke karijere proveo u Laziju i Milanu s kojim je uspio da osvoji mnogo trofeja, a bio je i na krovu svijeta 2006. godine s reprezentacijom Italije.

On je svoju karijeru završio početkom 2015. godine nakon kratke avanture u Indiji gdje je nastupao za Chennaiyin. Također, u svojoj bogatoj karijeri igrao je još u američkom MLS-u u dresu Montreal Impacta.

U svojoj karijeri Nesta se susreo s mnogim fudbalskim zvijezdama, a sigurno je i on sam jedan od najboljih defanzivaca ikad.

U jednom od intervjua za italijanske medije Nesta je govorio o Cristianu Ronaldu i Lionelu Messiju jer ga je novinar pitao protiv kojeg od njih se radije ne bi sreo na fudbalskom terenu.

Nesta je u svojoj karijeri imao priliku igrati protiv Ronalda i Messija, a čini se da je dosta veći trag na njega ostavio argentinski fudbaler.

Oglasi

"Ja sam se sreo s Messijem u svojoj 37. godini života. Tada me je za 10 minuta predriblao 10 puta. To je frustrirajuće", rekao je Nesta i dodao.

"Napravio je potez, pao sam na pod i dvije sekunde kasnije sam otvorio oči te sam imao šta i vidjeti - stojao je ispred mene s ispruženom rukom kako bi mi pomogao da ustanem. Time me je mentalno uništio".

Utakmica o kojoj je Nesta pričao igrala se u Ligi prvaka u sezoni 2011/12. kada je Messi bio na vrhuncu svoje karijere jer je u toj sezoni Argentinac zabio čak 73 gola za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nesta je na kraju dodao da su Ronaldo i Messi zaista nevjerovatni fudbaleri, ali da može birati koga ne bi čuvao na terenu onda bi to bio kapiten Barcelone.

"Igrao sam protiv obojice. Messi je fenomen zaista, a Ronaldo zabija 40 golova po sezoni. Obojica su fantastični na neki svoj način. No, više ne bih volio Messija čuvati kada bih imao priliku", zaključio je bivši igrač Milana.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

azz33333
Jedan je Alessandro Nesta!!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi