Van der Vaart izjavio da su Španci užasna ekipa, a Busquets ga "uništio" odgovorom

Kapiten Crvene furije se oglasio

Van der Vaart izjavio da su Španci užasna ekipa, a Busquets ga "uništio" odgovorom

E. Čaušević

Reprezentacija Španije danas igra utakmicu protiv Slovačke u posljednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva.

Crvena furija nije oduševila u mečevima protiv Švedske i Poljske gdje su osvojili samo dva boda, te im je danas potrebna pobjeda ukoliko žele da se nađu u osmini finala.

Sigurno da je za Luisa Enriquea veliko olakšanje što se u tim vratio Sergio Busquets koji je propustio prethodne mečeve zbog koronavirusa.

Međutim, kapiten Španije uspio je da se oporavi i nakon što je bio negativan na testiranju priključio se reprezentaciji i očekuje se da će večeras zaigrati od prve minute.

Busquets se pojavio na press konferenciji pred ovu utakmicu, a jedno od pitanja bilo je da komentariše i izjavu nekadašnjeg fudbalera Rafaela van der Vaarta koji je izjavio da Španci imaju užasan tim.

"Španija je užasna. Nadam se da ćemo igrati protiv njih u nokaut fazi. Ta ekipa nema ništa. Sve što rade jeste da šalju loptu s jedne na drugu stranu. Nemaju čak ni igrača koji može dati zadnji pas", rekao je Van der Vaart.

Oglasi

Španski novinari pitali su Busquetsa da prokomentariše izjavu nekadašnjeg igrača Real Madrida, a on je sve oduševio svojim odgovorom.

"To je za mene tužno jer on želi samo da je u centru pažnje. Mogao bih i ja njega veoma lako sada obrukati svim tim utakmicama koje je on igrao protiv nas i koje ljudi i danas pamte. Ali, neću to uraditi jer imam više poštovanja", poručio je Busquets.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Sigurno je da je Busquets najviše mislio na finale Svjetskog prvenstva iz 2010. godine kada je Španija u finalu pobijedila Nizozemsku sa 1:0.

Odlučujući gol u produžecima zabio je Andres Iniesta koji je postao junak Španije, a pobjegao je upravo Van der Vaartu koji ga nije uspio stiži da izblokira ovaj udarac i spasi svoju selekciju.

Top Komentari

K79
Ništa cojk nije slagao fakat užasni su
9 1
BogatiDijasporac
Zasto ne kaze usput da je gol Inieste bio iz ofsajda?
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi