Ako mu je Arteta psovao, to je dno dna: Priča o roditeljima Sergija Conceicaa je tragična!
Sergio Conceicao je imao veoma teško djetinjstvo (Foto: EPA)

Portugalac ostao bez oba roditelja

Ako mu je Arteta psovao, to je dno dna: Priča o roditeljima Sergija Conceicaa je tragična!

M. Šljivak

Trener Porta Sergio Conceicao optužio je menadžera Arsenala Mikela Artetu da mu je vrijeđao porodicu tokom utakmice Lige prvaka.

Veliku pažnju fudbalske javnosti privukla je scena nakon utakmice osmine finala Lige prvaka između Arsenala i Porta. Trener gostiju Sergio Conceicao došao je do Mikela Artete i u oči mu je rekao kako je čuo psovke upućene njegovim preminulim roditeljima.

Iako iz Arsenala negiraju ovakve optužbe Conceicao je čvrst pri stavio da je tokom kompletne utakmice španski stručnjak upućivao psovke.

"Arteta mi je vrijeđao familiju. Rekao sam mu da osoba koju je vrijeđao više nije među živim", istakao je Conceicao nakon meča.

A priča o roditeljima portugalskog stručnjaka je zaista tragična. Kao 18-godišnjak je ostao bez oba roditelja.

Oglasi

Prvo mu je stradao otac. Imao je samo 16 godina kada mu je otac poginuo u saobraćajnoj nesreći i to samo dan nakon što je potpisao ugovor s Portom.

"Molio sam oca da me pusti da idem u veliki grad kao što je Porto. Dva-tri mjeseca sam ga molio, a dan nakon što sam potpisao ugovor, otac je preminuo."

Dvije godine kasnije preminula je i njegova mama. Razmišljao je o odlasku iz fudbala.

"Razmišljao sam da napustim fudbal. Osjećao sam se izgubljeno u tim trenucima i nisam znao šta da radim."

Oglasi

"Otac je bio veoma strog, ali sam ga obožavao. Mama mi je nakon toga bila idol. Razmišljam o njima i molim se svaki dan za njih", rekao je Conceicao.

Sergio Conceicao je veliko ime portugalskog fudbala

49-godišnji Sergio Conceicao veliko je ime portugalskog fudbala. Porto ga je gurnuo u fudbalsku orbitu, a tokom karijere je igrao za brojne velikane.

Ostao je upamćen po nastupima u italijanskoj Seriji A. Od 1996. do 2004. godine je nastupao za Lazio, Parmu i Inter, da bi nakon kraće epizode u dresu Porta, 2004. godine otišao u Standard Lijež.

Karijeru je okončao 2010. godine u dresu grčkog PAOK-a, a odmah je potom započeo i njegov trenerski put.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvi posao dobio je u Standardu iz Liježa. Imo je ulogu pomoćnika Dominiquea D'Onforija, a prvi samostalni angažman imao je u ekipi Olhanensea.

Trenirao je potom Academicu, Bragu, Vitoriju Guimaraes i Nantes, a od 2017. godine je na klupi Porta. S ovim timom ima tri titule prvaka i tri osvojena Kupa.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi