Sergio Ramos u novom timu gdje ga čekaju nekada tri veoma mrska protivnika

Seli u Miami

Sergio Ramos u novom timu gdje ga čekaju nekada tri veoma mrska protivnika

Midhat Šljivak

Sergio Ramos (37) napustio je na kraju prošle sezone francuski Paris Saint-Germain nakon što se nije uspio dogovoriti o nastavku saradnje. Iskusni španski defanzivac povezivao se s odlaskom u Saudijsku Arabiju, no on je trenutno mnogo bliži potpisu za Inter Miami, gdje ga čekaju nekada mrska lica iz Barcelone.

Sergio Ramos karijeru bi mogao nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama. Španski mediji pišu da je 37-godišnji defanzivac jako blizu potpisa za ekipu Inter Miami.

Ramos se po okončanju saradnje s PSG-om povezivao s timovima iz Saudijske Arabije. Govorilo se o bogatim ugovorima, no na kraju od odlaska u Aziju očigledno neće biti ništa.

Iskusni štoper će, prema navodima španskih medija, put Sjedinjenih Američkih Država i pridružit će se nekada omraženim licima iz Barcelone Lionelu Messiju i Sergiju Busquetsu, koji su nedavno potpisali za ovaj klub.

Nije Ramos jedino poznato lice koje će put Miamija. S njim stiže i još jedan bivši igrač Barcelone Jordi Alba, koji je također dogovorio uslove s ovim klubom.

Oglasi

Tako će okosnica Intera iz Miamija biti nekada udarna snaga Barcelone, a odbranom će komandovati istinski realovac Sergio Ramos.

Ramos i Leo su ratne sjekire zakopali u dresu PSG-a, a s Busquetsom i Albom je imao solidne odnose u nacionalnom timu, iako se nisu voljeli previše u duelim Barce i Reala.

Inter iz Miamija nije među najkvalitetnijim timovima u američkom MLS-u. Ipak, dolaskom četiri velike zvijezde sigurno će dobiti mnogo i vidjet ćemo koliko će napraviti u ostatku sezone.

Putovao 2.000 kilometara da gleda Messija, pa shvatio da je Argentinac još uvijek na odmoru

Inter Miami je u novom kolu MLS-a igrao u gostima protiv Philadelphije Union gdje je doživio težak poraz rezultatom 4:1.

Philadelphia je očitala fudbalsku lekciju ekipi i Miamija i lakše od očekivanog uspjela je da dođe do nova tri boda.

Oglasi

Domaći su golovima Glesnesa, Carranze i Flacha već nakon prvog dijela vodili sa 3:0. Početkom nastavka Taylor je smanjio na 3:1, a konačnih 4:1 u 68. minuti autogolom postavio je Ruiz.

U Miamiju s nestrpljenjem čekaju dolazak Messija i nadaju se da će njihov tim konačno zaigrati kako treba. Za Inter je ovo bio čak 13. poraz ove sezone i zadnji je na tabeli sa svega 15 bodova iz 18 mečeva.

Koliko se čeka Messijev debi pokazao je jedan navijač koji je putovao čak 2.000 kilometara kako bi gledao sinoćnju utakmicu jer se nadao da će Messi zaigrati.

No, tek kada je stigao na stadion i vidio sastave shvatio je da Messija nema, a ubrzo je saznao da se Argentinac još uvijek nije ni priključio novoj ekipi i da se još uvijek nalazi na odmoru.

Pred kraj utakmice kamera je snimila ovog navijača koji je tužno gledao ka terenu, a potom je ljutito bacio papir na kojem je pisalo koliko je kilometara proputovao samo da na djelu vidi najboljeg igrača svih vremena.

Za to vrijeme Messi je bio u Rosariju gdje je igrao na oproštaju Maxija Rodrigueza i briljirao je jer je zabio hat-trick.

Debi za Inter Messi će upisati tokom ovog mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi