Posljednji ples velikog majstora u Madridu: Luka Modrić napušta Real, krenuo je lov na njega!
Hrvatski veznjak napušta Kraljeve (Foto: Pixsell / Pressinphoto/SIPA USA)

Čeka se službena potvrda

Posljednji ples velikog majstora u Madridu: Luka Modrić napušta Real, krenuo je lov na njega!

Midhat Šljivak

Luka Modrić (38) napušta Real Madrid na kraju sezone. Ovu vijest danas je donio njemački list Bild.

Već mjesecima priča se o odlasku hrvatske legende Luke Modrića iz Real Madrida. Bild je dobio potvrdu da 38-godišnji veznjak napušta Kraljeve na kraju sezone.

Tako će nakon 12 godina fudbalski velemajstor otići iz Madrida. Real mu već priprema oproštaj i posljednji meč će odigrati pred prepunim Santiago Bernabeuom.

S obzirom na to da je odluka o rastanku već donesena, uskoro se očekuje i službena potvrda kluba da Modrić odlazi, tako da će naredni mjeseci biti Lukin posljednji ples u dresu velikana.

U proteklih 12 godina hrvatski reprezentativac je s Kraljevima osvojio sve što je mogao. Tu je postao najbolji fudbaler svijeta 2018. godine kada je prekinuo dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Oglasi

Ove sezone Luka igra mnogo manje nego ranije. Razumljivo je to s obzirom na godine, a kako nema nikakvih garancija da će se išta promijeniti, odlazak je očigledno ono što je Modrić lično odabrao.

U dresu kraljevskog kluba majstor fudbalske igre je dosad nastupio 516 puta. Postigao je Modrić 38 pogodaka i 83 puta se upisao među asistente.

Modrić odbio ponudu da postane trener Reala

Luka Modrić je odbio ponudu Carla Ancelottija da od naredne sezone postane dio stručnog štaba.

Italijan je u razgovoru s Modrićem bio sasvim iskren. Poručio mu je da u slučaju ostanka u klubu i nastavka karijere neće imati veliku minutažu, pa mu je ponudio trenersku ulogu.

Međutim, Modrić je to odbio. To bi trebao biti sasvim jasan znak da Hrvat ima namjeru nastaviti karijeru, a ponuda mu sasvim sigurno neće nedostajati.

Oglasi

Ono što je jasno je da ga sanjaju u GNK Dinamo. Povratak u Zagreb je ipak jako teško izvodljiv i realnije je da ćemo Modrića gledati na terenima u Saudijskoj Arabiji ili Sjedinjenim Američkim Državama.

Naravno, postoji mogućnost da Luka i završi karijeru. Dosta je onih koji vjeruju da će upravo to učiniti u dresu reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Nikakve zvanične odluke još uvijek nema, no već je sve poprilično jasno i 'desetka' Reala od naredne godine će pripasti nekom drugom.

Ovo su klubovi koji žele Modrića

Najviše interesa za usluge hrvatskog veznjaka očekivano dolazi iz Saudijske Arabije, gdje igraju neke od najvećih zvijezda svjetskog fudbala.

Oglasi

Timovi iz ove države Al Nassr, Al-Ahli i Al-Hilal spremni su dovesti Luku u svoje redove, a konkurencija iz Sjedinjenih Američkih Država je Inter Miami.

Ekipa s Floride je u MLS-u ono što su veliki saudijski klubovi u svojoj državi. Sakupljaju velike zvijezde, a tu su već Lionel Messi, Luis Suarez, Sergio Busquets i Jordi Alba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

David Beckham bi rado vidio i Modrića u svom timu. Navodno su prije nekoliko mjeseci skupa boravili na večeri gdje su razgovarali o njegovom dolasku u Miami.

Ipak, na kraju ćemo svi skupa morati sačekati konačnu odluku jednog od najvećih fudbalera svijeta i vidjet ćemo gdje će nastaviti karijeru.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
po mostaru se priča da želi završiti karijeru gdje ju je i započeo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi