Mourinho u svlačionici Reala napravio haos, a onda je Ramos uzeo Ozilov dres i obukao ga ispod svog

Proužio podršku saigraču na sjajan način

Mourinho u svlačionici Reala napravio haos, a onda je Ramos uzeo Ozilov dres i obukao ga ispod svog

Endin Čaušević

Sergio Ramos je 16 godina igrao za Real Madrid i bio je pravi lider kraljevskog kluba.

Ramos je u Real stigao na ljeto 2005. godine iz Seville, te je igrao za ovaj klub sve to prošlog ljeta kada je otišao u PSG nakon što mu je istekao ugovor.

Ovaj 35-godišnji defanzivac je desetak godina bio kapiten Real Madrida i ponašao se kao pravi vođa na terenu, a to je pokazivao iz utakmice u utakmicu. Uvijek je bio tu za svoje saigrače što je dokazao bezbroj puta.

Međutim, najbolji dokaz koliko je stajao uz svoju ekipu dao je 2012. godine kada je Jose Mourinho bio trener kraljevskog kluba, a Real nije tada bilježio baš rezultate koji su se očekivali.

Na utakmici koju je Real igrao protiv Deportiva iz La Corune na udaru Mourinha našao se tadašnji veznjak ovog tima Mesut Ozil.

Mourinho je na poluvremenu utakmice osuo paljbu po Ozilu i Kaki jer nije bio zadovoljan njihovom igrom, ali je pretjerao u svojim kritikama. Ramos je tada stao rame uz rame uz Ozila i pružio mu podršku na sjajan način.

Oglasi

Nakon što je Mourinho rekao da će Ozil i Kaka ostati u svlačionici i neće više igrati tada je Ramos uzeo Ozilov dres i obukao ga ispod svog i na taj način je pružio podršku njemačkom igraču što on nikada neće zaboraviti.

"Sjećam se 2012. godine kada smo igrali protiv Deportiva na poluvremenu Jose Mourinho nije bio zadovoljan kako smo igrali ja i Kaka. Kritikovao nas je i imali smo mali sukob tada u svlačionici, a on je odlučio da nas izvede iz igre na poluvremenu", priča Ozil i nastavlja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Tada sam ostao sam u svlačionici, a Mourinhove riječi su mi odzvanjale u glavi. Tada je Ramos dao podršku koju neću zaboraviti. Obukao je moj dres ispod svog i moj broj deset se vidio ispod njegovog. To je podrška koju mu nikada neću zaboraviti. Tako se pravi lideri i kapiteni ponašaju".

Ozil je u Real Madrid došao na ljeto 2010. godine iz Werdera za 18 miliona eura, te je igrao tri godine u kraljevskom klubu. Potom je otišao u Arsenal, a Real je od njegove prodaje inkasirao skoro 50 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Respect
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi