Sergio Ramos na novoj prekretnici - Gdje će legendarni Španac nastaviti karijeru?
Sergio Ramos se opet povezuje s odlaskom u Saudijsku Arabiju.

Nekoliko je opcija

Sergio Ramos na novoj prekretnici - Gdje će legendarni Španac nastaviti karijeru?

E. Ganibegović

Španski defanzivac, Sergio Ramos, nalazi se na novoj prekretnici. Čini se da će predstojećeg ljeta ponovo morati birati o tome gdje nastaviti karijeri i mogao bi napustiti Sevillu.

Ljetos je nakon isteka ugovora s PSG-om Sergio Ramos nakon dosta vremena premišljanja odlučio da se vrati u Sevillu u kojoj je i ponikao.

Iako gazi ka petoj deceniji života, u timu iz Andaluzije se nametnuo kao bitan igrač i vođa ekipe.

Ove je sezone upisao 26 nastupa. Postigao je šest golova i dodao jednu asistenciju, što je sjajan učinak za jednog stopera, naročito kada se uzme u obzir da ima 37 godina.

Međutim, njemu na kraju sezone ističe ugovor i ostaje da vidimo gdje će nastaviti karijeru. Španski mediji pišu da je opcija nekoliko.

Saudijska Arabija nova destinacija Sergija Ramosa?

Ikona Real Madrida i reprezentacije Španije na ljeto će ponovo odlučivati o svojoj budućnosti.

Oglasi

Navodno je i za njega i za Sevillu prva opcija produženje ugovora, te se to i očekuje, no "problem" u cijeloj priči prave bogati klubovi iz Saudijske Arabije.

AS prenosi kako je između ostalih Al-Ittihad zainteresovan za njegove usluge i ostaje da vidimo šta će biti od toga.

Međutim, opcija je i MLS, odnosno odlazak u Sjedinjene Američke Države. Rado bi ga u Inter Miamiju vidio David Beckham.

Značilo bi to da bismo ponovo u istom dresu gledali Lea Messija i Sergija Ramosa, ali i Ramosa s igračima poput Albe, Suareza i Busquetsa, s kojim je dugo bio ljuti rival dok su oni igrali za Barcelonu, a on za Real Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Sergio Ramos je dijete Seville iz koje je za 27 miliona eura 2005. godine otišao u Real Madrid. Bio je u ovom klubu 16 godina, zatim dvije u PSG-u i sada je ponovo član Seville.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi