Sergio Ramos obavio telefonski razgovor s Ozilom

Molio ga da ne ide u Barcu

Sergio Ramos obavio telefonski razgovor s Ozilom

Endin Čaušević, foto: EPA

Njemački reprezentativac Mesut Ozil ne želi produžiti ugovor s Arsenalom i kako stvari stoje već bi u januaru mogao promijeniti sredinu.

Ozilov ugovor s londonskim klubom ističe na kraju ove sezone, a čelnici Topnika su učinili sve kako bi nagovorili Nijemca da produži saradnju, no nisu uspjeli. Ovaj vezni fudbaler je odlučan da napusti Arsenal na ljeto kao slobodan igrač ili već u januaru ukoliko Topnici odluče da im je bolje da nešto i zarade kad već Ozil ne želi da ostane.

Prethodnih dana dosta se špekulisalo o tome da će Ozil svoju karijeru nastaviti ponovo u Španiji, ali ovaj put u dresu Barcelone. Poznato je da je njemački reprezentativac igrao nekoliko sezona u Real Madridu, ali navodno nema ništa protiv toga da dođe u Barcu.

Ova vijest upalila je alarm na Santiago Bernabeu, a pojedini igrači kraljevskog kluba odlučili su uzeti stvar u svoje ruke. Jedan od njih je i Sergio Ramos koji je odlučio da porazgovara s Ozilom. Kako pišu španski mediji Ramos je molio Ozila da ne ide u Barcu jer je svjestan da bi bio veliko pojačanje za Katalonce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, morat ćemo sačekati januar kako bismo vidjeli gdje će Ozil nastaviti svoju karijeru. U posljednjoj izjavi on je poručio da mu je želja da ostane u Engleskoj, a špekuliše se da će u tom slučaju najvjerovatnije karijeru nastaviti u Manchester Unitedu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti