Nije odigrao ni minute: Ramos će dobiti ogromnu odštetu ako PSG raskine ugovor

Parižani su na potezu

Nije odigrao ni minute: Ramos će dobiti ogromnu odštetu ako PSG raskine ugovor

E. Čaušević

Sergio Ramos je ljetos stigao kao veliko pojačanje u PSG, ali još uvijek nije odigrao ni minute za francuski klub.

Ramos je u PSG došao nakon što mu je istekao ugovor u Real Madridu, te je bez obeštećenja stigao na Park Prinčeva.

Španski fudbaler dobio je ogroman novčani bonus što je bez obeštećenja došao u klub, te je trebao biti veliko pojačanje, no još uvijek nije odigrao ni minute u dresu PSG-a.

Jučer su francuski mediji objavili da Parižani čak razmatraju opciju da nakon svega nekoliko mjeseci raskinu ugovor s ovim igračem jer je i nezadovoljstvo navijača sve veće.

Le Parisien je objavio da Ramos nije fizički spreman još uvijek da igra i u klubu gube strpljenje s njim. Ipak, nakon toga potvrđeno je da Ramos nema u ugovoru nikakvu klauzulu prema kojoj se tek tako može s njim raskinuti saradnja.

Naime, ukoliko PSG želi da raskine ugovor s Ramosom morat će mu platiti čak četiri miliona eura odštete.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tako bi Ramos mogao da zaradi ogroman novac, a da čak i ne zaigra u dresu PSG-a. Španac ima ugovor do ljeta 2023. godine prema kojem godišnje zarađuje oko deset miliona eura.

Promo

Top Komentari

denimen9
Real - PSG 2:0
5 2
Klicko
Sjekira mrtva
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi