Njemački navijač od Rudigera zatražio da potpiše fotografiju, on odbio kada je vidio o čemu se radi

Njemački navijač od Rudigera zatražio da potpiše fotografiju, on odbio kada je vidio o čemu se radi

Edmir Škorić

Njemački reprezentativac Antonio Rudiger odbio je da potpiše fotografiju jednog navijača.

Kada su se reprezentativci Njemačke pojavili u Frankfurt uoči puta u Sjedinjene Američke Države, gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice, navijači su stajali ispred aerodroma i čekali autograme.

Rudiger je poput većine njemačkih fudbalera dijelio autograme, no odbio je da potpiše jednu fotografiju. Uvidio je da je riječ o fotografiji koja je nastala tokom Svjetskog prvenstva u Kataru, prije utakmice protiv Japana (1:2).

Njemački fudbaleri stavili su ruke na usta tokom timske fotografije uoči utakmice protiv Japana za Svjetsko prvenstvo u grupi E odgovorivši tako na FIFA-ine prijetnje sankcijama zbog trake "OneLove".

Fotografija nastala prije utakmice s Japanom u Kataru

Rečeno je da je Rudiger obožavaocu sa fotografijom rekao: "Neću to potpisati." Defanzivac Real Madrida se navodno već protivio ideji da se taj gest učini na Svjetskom prvenstvu.

Oglasi

Njemačka je u toj utakmici izgubila sa 2:1 od Japana, potom je pobijedio Kostariku, a onda remizirao protiv Španije, ali s četiri boda nije uspjela da se plasira u nokaut fazu turnira.

U subotu, 14. oktobra, Njemačka će prvo igrati protiv SAD-a, nakon čega će četiri dana kasnije u Philadelphiji igrati protiv Meksika.

Bit će ovo prvi mečevi Juliana Nagelsmanna na klupi, pošto je ranije naslijedio Hansija Flicka. Nijemci su domaćini narednog Eura, pa ne igraju kvalifikacije, već samo prijateljske utakmice, a rezultati i u tim utakmicama ove godine su bili užasni.

Inače, bivši trener Bayerna je nedavno objavio i prvi spisak, a bilo je određenih promjena. U reprezentaciju se vratio iskusni 34-godišnji stoper Borussije Dortmund Mats Hummels. Svjetski prvak iz 2014. godine je posljednji put za Njemačku igrao još u ljeto 2021. godine na Evropskom prvenstvu.

U timu je ponovo i iskusni Bayernov ofanzivac Thomas Muller (34), ali i novajlije Robert Andrich (29) iz Bayer Leverkusena, Chris Fuhrich (25) iz Stuttgarta i Kevin Behrens (32) iz Union Berlina.

Oglasi

Bilo je i nekih značajnih isključenja jer su trio Borussije Dortmund Emre Can, Nico Schlotterbeck i Karim Adeyemi propustili utakmice ove međunarodne pauze. Timo Werner još jednom je otpao jer se napadač ove sezone mučio da pronađe formu s Leipzigom.

Spisak:

Golmani: Marc-André ter Stegen, Kevin Trapp, Oliver Baumann, Bernd Leno

Odbrambeni igrači: Robin Gosens, Mats Hummels, David Raum, Antonio Rüdiger, Niklas Süle, Jonathan Tah, Malick Thiaw

Vezni igrači: Robert Andrich, Julian Brandt, Chris Führich, Leon Goretzka, Pascal Groß, İlkay Gündoğan, Jonas Hofmann, Joshua Kimmich, Jamal Musiala, Leroy Sané, Florian Wirtz

Napadači: Kevin Behrens, Niclas Füllkrug, Kai Havertz, Thomas Müller

Top Komentari

.Ebem vam mater pe...dersku, pe..dercina trazio da mu Rudiger potpise tu fotografiju, sva pedofilija, perverzija dolazi sa zapada, zapadna evropa izigrava demokratiju. Akose pravi paralela izmedju Zapada i istoka, na Istoku su ljudi normalni. Zapadu smeta Istok, jer istok nece nemoral, pedofiliju i perverziju, pa kad govorim preverzija, najvise je ima na zapadu tamo ima svasta, tamo ima svinjo.eba, kozo.eba i svake moguce perverzije.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi