Podmukli Sergio Ramos indirektno prozvao Ronalda i Benzemu, nije štedio ni Messija

Ne pazi na riječi

Podmukli Sergio Ramos indirektno prozvao Ronalda i Benzemu, nije štedio ni Messija

Edmir Škorić

Skoro cijelo ljeto Sergio Ramos bio je bez kluba, da bi na kraju iznenada završio u Sevilli, za koju je svojevremeno igrao.

Ramos je prije 18 godina napustio Sevillu i rastanak nije bio najbolji, zbog čega se njegovom povratku kući protive mnogi navijači tima iz Andaluzije.

Ipak, Ramosova želja da se vrati je bila presudna. Bio je spreman na sve, pa čak i na godišnju platu od samo milion eura. U Turskoj su mu nudili mnogo jače ugovore, također i u Saudijskoj Arabiji, ali on je želio ponovo biti u Sevilli.

Ovaj 37-godišnjak je dočekan aplauzima ispred stadiona Seville, no bit će zanimljivo vidjeti kakav doček će imati u prvoj zvaničnoj utakmici za ovaj klub i da li su mu navijači oprostili sve ono što se dešavalo u prošlosti.

Ramos je u svom prvom mandatu za Andalužane odigrao 49 utakmica i zabio je tri gola, a potom je prešao u Real Madrid za skoro 30 miliona eura.

Oglasi

Da je izabrao Tursku, Sergio Ramos bi inkasirao 11 miliona eura godišnje, dok bi s arapske strane dobio ugovor s platom od 20 miliona eura godišnje.

"Imao sam priliku ostati u PSG-u još dvije godine, ali nisam se mogao vidjeti tamo. Uvijek sam dopustio da me vode impuls i srce, a ne novac. Zato nisam otišao u Saudijsku Arabiju ili MLS", rekao je Ramos, čime je indirektno prozvao svoje prijatelje i bivše saigrače Ronalda i Benzemu, ali i Lionela Messija koji je iz PSG-a otišao u MLS gdje je potpisao za Inter Miami.

Inače, Ramos je po povratku u Sevillu uputio izvinjenje navijačima svog matičnog kluba.

"Prošlo je 18 godina otkako sam otišao i mislim da sam napravio neke greške. Želim iskoristiti ovu priliku da se ispričam svim navijačima koji su se osjetili uvrijeđenima gestama koje sam napravio u to vrijeme", rekao je Sergio Ramos u videu objavljenom na službenom Twitteru Seville.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pitanje je kako će reagovati navijači Seville, ali i njegovi nekadašnji saigrači zbog njegove izjave o novcu i transferima u Saudijsku Arabiju i MLS.

Svako gostovanje u Sevilli za Ramosa je bila noćna mora, a nekoliko puta čak je imao i verbalne okršaje s navijačima tog kluba. Zbog toga je njegova želja za povratkom u Sevillu za sve bila nemoguća misija, no na kraju desilo se čudo koje je Ramos toliko dugo čekao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi