Od sada ga svi gledaju drugim očima: Sergio Ramos sramotnim gestom prekršio sveto pravilo!

Na Wanda Metropolitanu

Od sada ga svi gledaju drugim očima: Sergio Ramos sramotnim gestom prekršio sveto pravilo!

Admin Čaušević

Sergija Ramosa već godinama veliki broj navijača Atletico Madrida uopšte ne voli, a nakon njegovog poteza u subotu dosta je i onih koji su ga zamrzili nako što je prekrišio jedno od svetih pravila u fudbalu.

Dosta je klubova koji na terenu ili oko terena svog stadiona imaju iscrtane grbove te tradicija nalaže da igrači na njih ne staju nogama.

Kako domaći tako i gostujući igrači izbjegavaju da ga nagaze te iz poštovanja prema klubu nastoje da ga ne nagaze.

Međutim, Sergio Ramos ne mari za tim, barem ne na Wanda Metropolitanu te je na posljenjem gostovanje prekrišio to sveto pravilo.

Legenda Reala se u dresu Seville vratila na gostovanje u Madrid. Ovaj put na stadion Atletico Madrida. Jorgandžije su na kraju slavile sa minimalnih 1:0.

Oglasi

Ramosa je imao neprijateljski doček dok je istrčao na teren Wanda Metropolitano, a iskusni štoper je nagazio nogama grb Atletica ugraviran u travu.

To je razbjesnilo domaću publiku pa su defanzivca ismijavali tokom cijele utakmice u kojoj Ramos i nije baš briljirao.

Duga je prošlost Ramosa i Atletico Madrida. Svakako se najviše pamti finale Lige prvaka iz 2014. godine kada je titulu odnio Real.

Vodile su Jorgandžije do sudijske nadoknade, a onda je Ramos zabio glavom te su u produžetku Kraljevi potpuno potopile svog gradskog rivala sa 4:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španac je 16 godina igrao za Real Madrida, a ljetos se nakon dvije provedene sezone u PSG-u odlučio vratiti u Sevillu gdje mu i ne baš i ne ide najbolje.

Andalužani su ispali iz Evrope tako što su završili na posljednjem mjestu u svojoj grupi Lige prvaka, dok su u prvenstvu tek 15. na tabeli.

Top Komentari

bk123
Koja glupost, eto preskočit će ga....svi stavljaju grb na travu i naravno da će ga gazit ,namjerno il ne al gazit će ga....ako im smeta neka ga ne stavljaju pod noge
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi