Žena mu je pred bolnicom preplakala 82 dana: Poznati fudbaler pušten kući, posljedice svega bodu oči

Sergio Rico nastavlja sa kućnim liječenjem

Žena mu je pred bolnicom preplakala 82 dana: Poznati fudbaler pušten kući, posljedice svega bodu oči

Admin Čaušević

Golman PSG-a Sergio Rico i njegova porodicanapokon imaju razloga za osmijeh. Nakon neizvjesnosti i straha za zdravlje iskusnog čuvara mreže nakon nesreće doživljene 28. maja, danas 18. augusta, 82 dana nakon toga, Španac je otpušten iz bolnice.

Dva i pol mjeseca prošla su od dugotrajne borbe za njegov. Nekoliko posljednjih sedmica je napravio napredak i dobio je dozvolu da svoj oporavak nastavi kući.

"Ispunio mi san, hvala Bogu pa sam izašao iz bolnice", bile su prve riječi po izlasku iz bolnice koje je upitio Rico.

"Osjećam se sasvim dobro, unatoč tome što aneurizma nije u potpunosti kontrolirana, moraš imati još nekoliko mjeseci mira, mira, da nastaviš oporavljati se kod kuće, hvala Bogu nakon toliko vremena."

"Kažu da je mozak inteligentan i da briše sve te vrste događaja. Bio je to san. Probudio sam se u bolnici i hvala Bogu što sam danas izašao. Osjećam se jako uzbuđeno, jako sretno i zahvalan sam svojoj ženi mojoj obitelji, svima koji su bili ovdje."

Oglasi

"Sa mnom je provodila 20 sati dnevno. Jako sam zahvalan i bez njene podrške to ne bi bilo moguće", kazao je društvu supruge Albe Silva.

Njoj je zasigurno bilo najteže. Španski novinari su je svakodnevno pitali za muževo zdravlje ispred bolnice, a ona bi svaki put odgovarala uplakanim glasom i sa suzama u očima.

"Želio sam reći nekoliko riječi, prije svega, kako bih vam zahvalio na poštovanju koje ste svi imali prema mojoj porodici, mojoj supruzi prije svega, svijetu fudbala, kako PSG-u tako i Sevilli, kao i mnogim kolegama koji su igrali sa mnom i slali su mi poruke podrške. Sve je cijenjeno."

Oglasi

Rico prije nesreće

Jedna od Sergijevih velikih navijačica, njegova supruga Alba Silva, potvrdila je na svojim društvenim mrežama da se konačno mogu odmoriti kod kuće, unatoč tome što golman mora nastaviti raditi na potpunom oporavku.

Bez tačnog datuma povratka ili kratkoročnih ciljeva, budući da je pretrpljena nesreća bila vrlo ozbiljna i prvi korak u ovom oporavku je da se, malo po malo, vrati nomalnom načinu života.

Od danas počinje novi put u Sergiovom životu. Morat će se jako boriti kako bi sanjao da će se jednog dana vratiti na gol. Najvažnije je da se vrati kući i nastavi sa svojim životom.

Posljedice nesreće su i više nego evidente, Rico je značajno smršao, dok na glavi ima nekoliko ožiljaka od zadobijenog udarca. Pred njim je sada dug perioda oporavka, ali je sigurno biti bolje bilo gdje nego u bolnici.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjećanja radi, ovaj golman je dobio udarac u glavu kada je pao s konja, a skoro tri sedmice je bio u komi te je izgubio najmanje 20 kilograma.

Novinari su nekoliko puta uhvatili njegovu suprugu kako plače ispred bolnice nadajući se najboljim vijestima koje je konačno i dočekala te ponovo može vratiti osmijeh na lice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi