Sevilla nudi novi ugovor Sergiju Ramosu
Sergio Ramos bi mogao dobiti novi ugovor u Sevilli.

Uskoro puni 38 godina

Sevilla nudi novi ugovor Sergiju Ramosu

Eldar Ganibegović

Mnogi su ga smatrali starim, ali Sergio Ramos dokazuje da još vrijedi. Prepoznali su to i u Sevilli.

Minulog ljeta dosta drame je bilo oko statusa Sergija Ramosa. Istekao mu je dvogodišnji ugovor s PSG-om, nakon čega je bilo pitanje gdje će nastaviti karijeru.

Gotovo je bilo sigurno da će nastaviti karijeru u nekom klubu iz Saudijske Arabije, no onda se desio preokret. Iako su uvjeravali da ga ne žele, čelnici Seville su ga doveli i tako vratili u taj klub.

Ugovor je Sergio Ramos potpisao do kraja tekuće sezone, odnosno do ljeta 2024. godine. No, stvari se izgleda mijenjaju.

Sergio Ramos u Sevilli i naredne sezone?

Čini se da je španski defanzivac zadovoljio u Andaluziji. Čelnici tima s Ramon Sanchez Pizjuan stadiona spremni su da mu ponude novi ugovor nakon što ovaj istekne.

Kako Ramos puni 30. marta 38 godina, to bi značilo da će s 39 i po godina igrati za Sevillu. Impozantno.

Oglasi

Sada je ustvari već gotovo izvjesno da će Sergio Ramos karijeru i okončati u ovom klubu. Teško je očekivati da će praviti još neki transfer do kraja bogate karijere.

Kao što je već poznato, Sergio Ramos je dijete Seville. Ovaj klub je napustio 2005. godine kada je otišao u Real Madrid.

Igrao je u redovima Los Blancosa punih 16 godina. Tada kao slobodan igrač odlazi u PSG.

Nastupio je čak 180 puta za reprezentaciju Španije. Postigao je i 23 pogotka.

O trofejima koje je Ramos sve osvojio suvišno je trošiti riječi. Dovoljno je samo spomenuti četiri Lige prvaka, te dva Evropska i jedno Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi