Sezona u Italiji nije gotova: Gledat ćemo majstoricu u Seriji A
FOTO: EPA

Poznate su karte za Evropu

Sezona u Italiji nije gotova: Gledat ćemo majstoricu u Seriji A

H. Zilić

Završena je sezona u Seriji A, barem onaj regularni dio, odigrano je i posjednjih šest mečeva 38. kola nakon kojeg su jasne stvari po pitanju Evrope.

Borba za opstanak je bila interesantna, tačnije, tražio se treći klub uz Sampdoriju i Cremonese koji napušta društvo najboljih i vidjeli smo historijski trenutak.

Verona je poražena od Milana 3:1, Spezija je poražena od Rome 2:1, tako da su oba tima sezonu završila sa 31 bodom. Duel u Milanu obilježio je i oproštaj Zlatana Ibrahimovića koji nije krio emocije.

Prema novom pravilu Serije A, ako dvije ekipe u borbi za titulu ili opstanak imaju isti broj bodova igra se majstorica. 

Dakle u Seriji A ćemo gledati još jednu utakmicu, a to je majstorica između Verone i Spezije za opstanak u društvu najboljih.

Juventus će od naredne sezone igrati Konferencijsku ligu, dok će Roma u Evropa ligu. Tako će Stara dama iz Torina igrati treće po snazi UEFA-ino takmičenje.

Oglasi

Od ranije je poznato da Atalanta ide u Evropa ligu, Napoli je prvak i ide u Ligu prvaka, a pored Napolitanaca u Ligu prvaka će Lazio, Inter i Milan.

Italija može imati i osam timova u Evropi u slučaju da Fiorentina osvoji Konferencijsku ligu išla bi naredne sezone u Evropa ligu.

Novi članovi Serie A su Genoa i Frosinone dok će se u finalu play-offa Serie B za posljednje mjesto koje vodi u Seriu A boriti Bari i Cagliari.

Seria A, 38. kolo:

Napoli - Sampdorija 2:0

Oglasi

Milan verona 3:1

Roma - Spezia 2:1

Atalanta - Monza 5:2

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lecce - Bologna 2:3

Udinese - Juventus 0:1

Top Komentari

Poslednje kolo Serija A: Napoli - Sampdoria 2 : 0 a ne kao sto ste napisali Napoli - Salernitana 2 : 0, bilo je u poslednjem kolu Cremoneze : Salernitana 2 : 0. Opet pravi greske sportsportba.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi