Zukanović dobio trenera: Montella u Sampdoriji

Naslijedio Waltera Zengu

Zukanović dobio trenera: Montella u Sampdoriji

Italijanski trener Vincenzo Montella od danas je i zvanično novi trener Sampdorije. 

Sampdorija je nakon odlaska Waltera Zenge bila primorana potražiti novo rješenje na trenerskoj poziciji, a nakon kraćih pregovora dogovor je postignut sa Vincenzom Montellom koji je navodno potpisao dvogodišnji ugovor. 

Montella je prethodno imao ugovor sa Fiorentinom i Sampdoria je za njegovo dovođenje bila primorana platiti određeno obeštećenje. Da je dogovor uspješno postignut potvrdio je i predsjednik Massimo Ferrero. 

"Zdravo Italijo. Moje srce je u Francuskoj. Sport, život i ljubav za Sampdoriju. Ferrero je dao gol, zvijezda je ovdje: Vicenzco Montella", napisao je karizmatični Ferrero na svom službenom Twitter profilu. 

Inače, Sampdoria u italijanskom prvenstvu trenutno zauzima desetu poziciju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.