Napoli nastavlja da gazi!
FOTO: EPA

Igraju nevjerovatnu sezonu

Napoli nastavlja da gazi!

H. Zilić

Napoli igra nevjerovatno ove sezone. Mnogi postavljaju s pravom pitanje, koja će biti prva ekipa koja će im stati na crtu? Koliko su Napolitanci jaki ove sezone osjetio je i Sassuolo u 12. kolu italijanske Serije.

Napoli je opravdao ulogu favorita i razmontirao goste rezultatom 4:0.

S ova tri boda Napoli je došao do 32 boda iz 12 kola uz omjer od deset pobjeda i dva trijumfa. Ambicije lagano rastu i titule više nije tajna.

U današnjem duelu protiv Sassuola briljirao je Victor Osimhen koji je postigao hat-trick.

Nigerijski napadač je mrežu Sassuola zatresao u 4., 19. i 77. minuti utakmice. Kod prva dva gola asistent mu je bio i danas sjajni gruzijski dragulj Kvaratskhelia.

Gruzijac je sjajnu igru okrunio i pogotkom u 36. minuti utakmice.

Oglasi

Ovome dodajmo da su gosti meč priveli kraju sa deset igrača jer je crveni karton dobio Luariente u 84. minuti, tačnije to je za igrača Sassuola bio drugi žuti.

Napolitanci su odigrali još jedan susret bez greške i gledajući partije u Ligi prvaka i Seriji A može se i konstatovati da igraju najljepši fudbal u Evropi u tekućoj sezoni.

U narednom 13. kolu Serije A Napoli ide na neguodno gostovanje u Bergamu Atalanti, a to će biti i jedan od derbija kola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Ligi prvaka su osigurali plasman u nokaut fazu kolo prije i vidjet ćemo koga će dobiti za protivnika u osmini finala.

Što se tiče Sassuola oni su ostali devetoplasirani sa 15 osvojenih bodova, a u narednom prvenstvenom kolu idu u goste Empoliju i to bi mogla biti uzbudljiva utakmica.

Top Komentari

user1639705257
SS Napoli uzima Skudeto 100 posto. Igraju po mom mišljenju najbolji fudbal u ovom trenutku u Italiji. Napokon bi trebao da bude 1 !
2 0
Dinouz
I onda kad bude najvise trebalo..padaju...deja vu..svake sezone...mrtva je to ekipa za nesto vise...kad pocnu padati onda tonu...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi