Vučica "ubrala" Ljubičice
FOTO: EPA

Tahirović upisao novu minutažu

Vučica "ubrala" Ljubičice

Haris Zilić

Program u Seriji A ove nedjelje zaključili su Roma i Fiorentina duelom na Olimpicu. Nakon zanimljive i veoma borbene utakmice slavila je Roma rezultatom 2:0.

Prvo poluvrijeme je ponudilo dosta borbe i nekoliko poluprilika.

Na momente se igrali grubo što je rezultiralo crvenim kartonom za goste iz Toskane.

Dodo je u 24. minuti dobio drugi žuti karton, što je značilo i crveni pa je Fiorentina više od sat vremena igrala sa igračem manje.

Roma igračku prednost koristi u finišu prvog poluvremena.

Dybala je zatresao mrežu gostiju u 40. minuti na asistenciju Abrahama i to je bilo 1:0.

Oglasi

U nastavku Firoentina je pokušala s igračem manje stvoriti probleme Romi, ali teško su to uspjevali.

Sa druge strane i Vučica je imala dobrih prilika, međutim kao da su čekali da im se otvori prilika, bili su više strpljivi i to je stiglo u 82. minuti.

Firoentina je krenula u napade, izgubili su jednu loptu što je rezultiralo brzom kontrom Rome.

Ponovo su akteri bili Abraham i Dybala. Englez je asistirao, a Argentinac postigao svoj drugi pogodak za 2:0

U timu Rome u 74. minuti na teren je ušao potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine 19-godišnji Benjamin Tahirović koji je zamijenio Pellegrinija.

Tako je Jose Mourinho još jednom pokazao da ima dosta povjerenja u mladog Tahirovića.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovom pobjedom Roma je ostala sedmoplasirana sa 34 boda koliko imaju i klubovi ispred njih na tabeli, Atalanta i Lazio. Juventus i Inter imaju 37 bodova, Milan 38, a lider Napoli 47 osvojenih bodova.

Sa druge strane Fiorentina je ostala u sredini tabele na desetom mjestu sa 23 osvojena boda i nastavljaju ove sezone da igraju toplo-hlando.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi