Roma prekinula sjajan niz Spezije i zauzela poziciju koja vodi u Ligu prvaka naredne sezone
FOTO: EPA

Dva gola Vučice

Roma prekinula sjajan niz Spezije i zauzela poziciju koja vodi u Ligu prvaka naredne sezone

H. Zilić

Fudbaleri Rome odigrali su odličan meč u 19. kolu Serije A i upisali vrijedan gostujući trijumf. Izabranici Jose Mourinha savladali su Speziju sa 0:2.

Roma je od starta utakmice bila ofanzivniji i bolji tim.

Ruku na srce i domaćini su imali nekoliko izglednih prilika, ali izostajala je kvalitetna završnica.

U finišu prvog poluvremena slavlje za Vučicu.

Dybala je asistirao, ali El Shaarawy pogodio za 0:1, igrala se 45. minuta utakmice.

To je bio i rezultat prvog poluvremena.

Oglasi

U nastavku slična igra na terenu, domaćini imali plan da stvore šansu da dođu do izjednačenja, ali sve nade pale su im u vodu na samom startu nastavka.

U 49. minuti Dybala ponovo u ulozi asistenta, a Abraham pogađa za 0:2.

Nakon drugog gola Rome više mirnija igra na terenu, bilo je tu i tamo nekoliko akcija pred oba gola, ali završilo se 0:2.

Zbog kazne Juventusu i oduzimanja 15 bodova, Romu je ovaj trijumf doveo na pozicije koje vode u Ligu prvaka naredne sezone.

Vučica iz Rima je sada četvrtoplasirana sa 37 osvojenih bodova, tri više i utakmicom više od Lazija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa druge strane Spezija je ostala na 15. poziciij sa relativno "sigurnih" 18 bodova i prkeinuli su seriju od pet mečeva bez poraza.

U timu Rome Benjamin Tahirović u ovoj utakmici nije dobio priliku za igru i presjedio je susret na klupi za rezervne fudbalere

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije