Serija A: Golijada na Olimpicu na meču između Lazija i Leccea, dvije utakmice završile bez golova
Lazio je slavio sa 4:2

Četvrta pobjeda zaredom za rimski tim

Serija A: Golijada na Olimpicu na meču između Lazija i Leccea, dvije utakmice završile bez golova

S. Pašalić, foto: EPA

Lazio je u 12. kolu Serije A ugostio Lecce na Olimpicu i slavio sa 4:2.

Ekipa Simonea Inzaghija je imala tri pobjede zaredom prije ovog meča i željela je nastaviti svoj niz protiv jedne od najlošijih ekipa i na kraju je u tome uspjela.

Ipak, gosti su solidno otvorili meč i u 14. minuti opasno zaprijetili kada je Babacar šutirao, ali je Strakosha sjajno intervenisao i spasio svoj gol.

Domaći su međutim prvi stigli do vodstva i to u 30. minuti kada je Correa postigao gol za 1:0.

Lecce je ipak samo deset minuta kasnije stigao do izjednačenja kada je Lapadula postigao gol, a tim rezultatom se otišlo i na odmor.

U nastavku je Lazio krenuo po sva tir boda, a u 62. minuti je stigao do novog vodstva kada je Acerbi poslao sjajnu loptu, a Milinković-Savić se dobro snašao i pogodio za 2:1.

Sve dileme oko pobjednika su bile riješene u 77. minuti kada je Immobile iz penala pogodio za 3:1, a samo tri minute kasnije Correa je to i potvrdio kada je svojim drugim golom povisio na 4:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gosti su u 85. minuti uspjeli da postignu još jedan gol, a strijelac je bio La Mantia za konačnih 4:2.

U preostale dvije utakmice u kojima su se sastali Sampdoria i Atalanta, te Udinese i SPAL nije bilo golova pa su obje utakmice završile rezultatom 0:0. Mato Jajalo je odigrao cijeli meč za ekipu Udinesea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi